14:44, ned, 28. Apr

Sporočilo Viol pred današnjo tekmo NK Maribora: “Za nas predaja ne obstaja.”





Danes v Ljudskem vrtu ob 17.30 uri gostujejo Domžale. Kazalo je, da se bo igralo pred praznimi tribunami, tako je namreč nakazala kazen disciplinskega sodnika, a se je Maribor na odločitev pritožil in vrata stadiona v Mariboru bodo danes odprta za vse navijače.

Ob tem so se na družbenih omrežjih oglasili tudi najzvestejši navijači mariborskega kluba – Viole. Zapisali so: “NK Maribor je daleč najuspešnejši športni klub v Sloveniji. Zasledovalci o mnogih evropskih uspehih in šestnajstih naslovih prvaka zaenkrat lahko samo sanjajo. In kot tak, bi moral biti ponos matične nogometne zveze. Pa je res? Za začetek… Nogometni zvezi Slovenije je prva liga predvsem neka obveznost, ki jo pač morajo imet. Veliko pomembnejši od lige so za NZS dogodki ob koncu leta in hvaljenje z reprezentanco, ki jo obdaja »izjemna« moderna nogometna kulisa. Seveda povsem brez sarkazma. Vemo da v centralizirani državi kot je naša, težišče vsega pač mora biti v Ljubljani, tako da se tu in tam zdi, da če že moramo imeti prvo ligo, pa dajmo uspešno zgodbo gradit v prestolnici. Pa jo res? Čudni lastniki in še bolj čuden obisk stadiona na evropskih tekmah sta jasen dokaz uspešnosti projekta. Spet brez sarkazma.”

NK Maribor, ki je s svojim delom in uspehi v zadnjih petnajstih letih lahko vzorčen primer kluba na tem območju, pa je nekako trn v peti odločevalcem. In seveda bo treba tako zgodbo spodkopavat. Gre čez medije sumljivega slovesa. Gre tudi preko rednih malih naključij pri sojenju. Seveda zaščitenimi z narativo, da se na koncu vse izravna, in da Mariborčani itak ves čas kričijo da so jim nekaj fkrali. Gre pa tudi preko kazni, ki jih disciplinski sodnik tako rad piše klubu iz Maribora,” še zapišejo.

Tako je klub v zadnjih 5 sezonah (vključujoč aktualno) nabil že za 213950€ kazni. V sezoni 2021/22, ko so se klubi znašli v reševanju težav po covidu, je NK Maribor plačal 72300€ Nogometni zvezi. Seveda z povsem nedorečenim vrednotenjem kazni za iste prekrške, od tradicionalnega »žaljivega« skandiranja, ki ob pirotehniki še posebej moti zvezo, pa vse do metanja PVC folij, enega vžigalnika in podobno. Petkrat je moral klub igrati pred praznimi tribunami, še nekaj tekem več pa je bil zaprt južni del stadiona, tudi na derbiju. Brez sramu je Nogometna zveza visoko kaznovala klub za obeležitev zadnje tekme Marcosa Tavaresa, največje ikone kluba in lige. Zanimivo da zveza rigorozno kaznuje organizatorje tekem (če odmislimo tekmo z Muro), sama pa je dala zgled klubom z izjemno organizacijo finala pokala v Celju. Ponovno brez sarkazma,” še pišejo.

“Po vrhunskem sojenju v finalu, nad katerim so se navduševali tudi ljudje izven meja naše države, je kazen prejel Martin Milec. Plačal je 800€, dobil pa je tudi dve tekmi prepovedi igranja, tako kot Rok Sirk pa tudi trener vratarjev – Mitja Pirih. Živce je ob Davidu Šmajcu izgubljal eden najbolj cenjenih nogometašev v Evropi svoj čas. Govora je seveda o Josipu Iličiću. Suspendiran je bil Zlatko Zahovič, človek ki je Sloveniji predstavil koncept uspešnega nogometnega kluba. Kazni je zaradi komentarjev plačeval zdajšnji ŠD Marko Šuler. Šest tekem se je hladil Dino Hotič… vzorec ki se ponavlja že leta,” nadaljujejo zapis.

Dodajo še: “Za prikrivanje naštetega so prikladno tukaj Viole, trenutno največji problem te države. Ne prvič. »Sporne« zastave in grbi bi naj bili problem našega nogometa, medtem ko zaradi infrastrukture navijači – tisti ki kažejo resnično ljubezen do igre, in ne pridejo v Stožice za dober instagram story – dopuste koristijo za gostovanja ob četrtkih zgodaj popoldne. Zato naj Nogometna zveza Slovenija neha ožemat naš klub, da bodo kanapeji na brdu bogato obloženi, in naj naslovi resne probleme našega nogometa. Mi namreč vemo, da so se ušteli, ko so si za trn v peti izbrali nas, trmaste Štajerce, ki nam je ljubezen do kluba položena v zibeko in predaje ne pozna. Mi smo maribor!”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.