14:33, tor, 23. Apr

Sprehajalci po Pohorju so mu rešili življenje





V torek, 18.4.2017, se je med delom v gozdu v bližini Trikotne jase proti Pohorski vzpenjači, huje poškodoval 70-letni Mariborčan. Življenje so mu rešili trije sprehajalci.

70-letni Mariborčan se je huje poškodoval z motorno žago pri rezanju drv. Poškodoval si je več različnih kosti, z motorno žago pa se je tudi porezal. Poškodovani je zdravnikom povedal, da je pred poškodbo sam padel, vendar zdravniki menijo, da ga je moralo zadeti tudi deblo, ki ga je spodrezal, sicer ne bi bil tako hudo poškodovan. Ob padcu se je z motorno žago porezal še po rokah in zaradi tega krvavel.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

70-letnik je po nesreči pričel klicati na pomoč. Njegove, že povsem izčrpane klice so med spuščanjem od Koče Luka proti Trikotni jasi, zaslišali trije pohodniki. Po 15 minutah iskanja so poškodovanega našli, mu nudili prvo pomoč in na pomoč poklicali reševalce.

Sprehajalci pomagali reševalcem

Ker je takrat na kraju nesreče že pričenjalo snežiti, zaradi krvavitve pa je štela vsaka minuta, ni bilo časa za sklic gorskih reševalcev. Opisani pohodniki (člani ene družine) so zato ponudili pomoč reševalcem, da so poškodovanega z nosili prenesli do reševalnega vozila blizu Trikotne jase, od tam pa so ga prepeljali v UKC Maribor. Zdravniki so poškodbe ocenili kot najmanj hude, niso pa izključili smrtne nevarnosti poškodovanega.

Policisti obvestila o nesreči še zbirajo. Pohodniki, in tudi reševalci, so se kljub tako slabim vremenskim razmeram požrtvovalno odzvali in poškodovanemu zagotovo rešili življenje. “Dejanje, ki nam je lahko vsem za vzgled,” so zapisali na PU Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.