00:20, pon, 6. Maj

Srbski predsednik napadel tudi slovensko delegacijo: “Ne ve se, kdo je bolj odvraten, Slovenci ali nekdo drug”





Srbski predsednik Aleksandar Vučić se je udeležil rednega zasedanja Varnostnega sveta Združenih narodov v New Yorku in doživel diplomatski debakel, navaja 24ur.com

Srbski predsednik je v izjavah za medije napadel tudi slovensko delegacijo in ji očital, da je na seji sodelovala pri “nastavljanju zanke” Srbiji. “Ne ve se, kdo je bolj odvraten, Slovenci ali nekdo drug” povzema 24ur.com.

Odziv kabineta predsednika vlade na izjavo srbskega predsednika Aleksandra Vučića

V svoji izjavi ob robu zasedanja Varnostnega sveta Združenih narodov (VS ZN) je srbski predsednik Aleksandar Vučić uporabil skrajno žaljive izraze, ki ne pritičejo predsednikom držav in še manj prijateljskim odnosom med slovenskim in srbskim narodom, piše v sporočilu za javnost.

“Izrazi nas spominjajo na neke druge čase in so nevredni doseženi ravni odnosov med državama. Slovenija svoje delo v VS ZN opravlja načelno in si iskreno prizadeva za iskanje miru in sprave med narodi. Slovenija je temu zavezana v tudi v odnosu do Srbije. Spoštljiv odnos do teh naših prizadevanj je zato najmanj, kar lahko pričakujemo od predsednika prijateljske Srbije, ki je sicer reden gost v naši državi,” še je dodal.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.