01:25, ned, 28. Apr

Srebrni Ivan Trajković v Hamburgu





V nemškem Hamburgu je ta konec tedna potekalo odprto prvenstvo Nemčije v taekwondoju. Na njej so se borili trije slovenski reprezentanti – Franka Anić, Ivan Trajković in Jure Pantar. Prvi dan dvodnevnega turnirja, ki ima status G1 turnirja je tekmoval Ivan Trajković. V kategoriji nad 87 kilogramov se je uvrstil v finale, kjer se je pomeril z Afričanom Abdoulom Issoufoujem.

Ivan Trajković in Abdoul Issoufo

V borbi z borcem iz Nigerja je zmagal je z izidom 2:0. “Ker sem imel dva opomina, sem moral v tretji rundi nekoliko bolj napadati. S tem sem se dodatno odprl. Nekaj udarcev mi je uspelo izvesti, a so žal bili premalo močni. Čeprav sem finale izgubil, sem zadovoljen, saj sem taktično ostal zbran do konca dvoboja,” je po zadnji borbi povedal Trajković.

Kot poročajo na portalu WTF Slovenija, se je v polfinalu Trajković pomeril z reprezentantom ZDA, Jonathanom Healyjem. Po treh je bil izid neodločen 3:3. V dodatni rundi je našemu reprezentantu uspelo kot prvemu doseči točko in je zato tudi napredoval v finale. V spodnjem delu razpredelnice kategorije nad 87 kilogramov, je bil Ivanov prvi nasprotnik Kanadčan Marc Andre Bergeron. Tudi ta dvoboj se je končal s tesnim izidom. Tako kot v polfinalu, je Trajković tudi v četrtfinalu dosegel 4 točke, s tem, da je zmagal že po rednem delu dvoboja. Rezultat je bil 4:3.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.