20:23, čet, 28. Mar

Srednji bazen ostaja zaprt, napake niso odpravljene





V Kopališču Pristan še vedno niso rešili težav s srednjim bazenom. Prejšnji teden je bilo rečeno, da bo odprt ta teden, po odpravi napak zaradi puščanja bazenske školjke, a očitno še niso odpravili napak. Bo bazen odprt šele v naslednjem letu?

Pri poskusnem polnjenju so namreč ugotovili, da bazenska školjka pušča na več mestih. Direktor Športnih objektov Maribor Tadej Mežnar je po tem zagotavljal, da bodo napake odpravili do 10. decembra, bazen pa za kopalce odprli predvidoma do 15. decembra. A očitno se to še ne bo zgodilo letos. Po vseh težavah od leta 2014 očitno še ni videti rešitve. Danes je namreč župan Mestne občine Maribor Saša Arsenovič potrdil, da bazen ne bo odprt konec tega tedna. “Obvestili so me, da takšna puščanja na začetku niso nič kaj nepričakovanega. Upam pa, da bodo te napake hitro odpravljene, ker se ta zgodba Pristana vleče kot jara kača,” je dejal Arsenovič in dodal, da bi bil 15. december realen datum za odprtje srednjega bazena, če ne bi prišlo do teh napak. Tako pa zdaj datum odprtja ostaja v zraku.

Pristan (1)

Zagotovo pa ob vseh težavah naraščajo stroški prenove srednjega bazena. Prvotno so namreč zastavili 400 tisoč evrov, v vseh teh letih pa so, ob načrtovani energetski prenovi kopališča, ki naj bi jo bilo kopališče deležno naslednje leto, narasli na že več kot milijon evrov. Objekt prav tako še vedno nima uporabnega dovoljenja. Novembra so namreč pri pregledu odkrili več pomanjkljivosti, ki jih še zdaj niso v celoti odpravili.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.