02:13, pon, 29. Apr

Starostnikom brezplačen prevoz





V Radljah ob Dravi je včeraj potekalo županovo srečanje s starostniki. Tokrat malo drugače – predstavniki občine so kupili električni avto, s katerim bodo tiste, ki nimajo lastnega prevoza, lahko vozili po opravkih.

Radlje avto 2

V Športni hiši Radlje je bilo včeraj veselo. V sklopu srečanja “Starosti prijazna občina” je radeljski župan Alan Bukovnik obiskovalce seznanil z novico: starostnike in invalide, ki se ne morejo peljati sami, bodo po opravkih vozili z novim, električnim avtom.

Radlje starostniki

Tako kot v večini krajev, se število starostnikov tudi v občini Radlje v zadnjih letih povečuje, zato – pravi župan – je zelo pomembno kako se na to odzovejo ostali občani: “Poslušamo potrebe starejših občank in občanov in zaradi tega tudi pristop Občine Radlje ob Dravi k projektu “Starosti prijazna občina”.”

Radlje starostniki 2

Iz anket so razbrali, da je ena ključnih potreb, ki so jo starostniki največkrat omenili, potreba po prevozu. “Imajo probleme z mobilnostjo, to pomeni, da je veliko ljudi osamljenih, nimajo možnosti prevoza”, je dejal Bukovnik. Tako so v Radljah zagnali prvi tovrstni projekt v Sloveniji, v katerem predstavniki Občine električni avtomobil dajejo v brezplačno uporabo.
Starostnike in invalide bodo v njem vozili prostovoljni šoferji.

Podrobnosti nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.