11:36, ned, 19. Maj

Starši dijaka s kazensko ovadbo grozili ravnatelju, ker je želel, da njihov sin nosi masko





V zadnjih mesecih imajo vse več težav z upoštevanjem ukrepov tudi v šolah. Nekateri zavračajo nošenje mask, to pa je v prostorih šole obvezno.

Na obvezno nošnjo maske so ga najprej opozarjali učitelji

Štajerski tednik poroča, da je v skladu z odlokom in sprejetimi šolskimi pravili ravnal tudi ravnatelj Elektro in računalniške šole ŠC Ptuj Rajko Fajt, a je prejel poziv pred tožbo in vložitvijo kazenske ovadbe. Kot zapišejo na prej omenjenem portalu so starši enega izmed dijakov menili, da njegov sin ne rabi upoštevati odloka. Na nošnjo so ga opozarjali učitelji, nato se je z njim pogovoril tudi ravnatelj.

Ravnatelj je za Štajerski tednik povedal, da njegova naloga ni presojanje strokovnih ukrepov, ki jih predlaga zdravstvena stroka. A oče omenjenega dijaka je zatrdil, da nimajo pravice nikogar siliti v to, da nosi masko, saj je to po njegovem mnenju poseg v integriteto osebe.

Šole sicer morebitnih kršitev ne morejo sankcionirati, nemočen je tudi inšpektorat, saj je vrhovno sodišče presodilo, da za izrekanje prekrškovnih sankcij zaradi opustitve nošenja zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih ni bilo zakonske podlage.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.