23:45, ned, 28. Apr

Starši, še nekaj dni je ostalo za prijave otrok na miklavževanje v Vaškem domu Slemen





V Vaškem domu Slemen pripravljajo miklavževanje, obiskal jih bo namreč Miklavž, z njim pa bodo tudi Kungoški parkli. Prijave na miklavževanje sprejemajo še nekaj dni.

Miklavževanje bodo imeli v sredo, 6. decembra 2023, ob 18. uri, v Vaškem domu Slemen. Starši pa imajo vse do 4. decembra 2023 čas, da otroke prijavijo na miklavževanje. Prispevek za darilo je 3 evre, ki jih bodo lahko dali kar na prireditvi. Prijave pa sprejemajo na elektronski naslov alinac.urbas@gmail.com.

Že pred tem bodo imeli v Vaškem domu Slemen izdelavo adventnih venčkov, in sicer v soboto, 2. decembra 2023, ob 15. uri.

V soboto, 23. decembra 2023, pa od 11. ure naprej veselo božičkovanje. Otroke lahko starši prijavijo že zdaj na isti elektronski naslov alinac.urbas@gmail.com.

“Bliža se dan, ko k nam prihaja sv. Miklavž s skromnimi darili, ki jih ob svojem godu podarja vsem otrokom,” so zapisali in dodali: “Tukaj ni pridnih in porednih, vsi so samo otroci. Neprecenljiv zaklad, ki ga moramo skrbno čuvati in imeti iz vsega srca radi.”

Pravijo še, da se tega, da so otroci neprecenljiv zaklad, dobro zavedajo nepogrešljivi spremljevalci Miklavža parklji. A izpostavljajo, da Kungoški parkli ne strašijo otrok, ne dotikajo se jih in jih tudi ne preganjajo. Prijazni so in dobri, čeprav se jih včasih kdo boji, ker imajo na sebi oblačila iz ovčjih in kozjih kož ter velike maske. Tako bodo na miklavževanju na voljo otrokom, ki bodo želeli z njimi poklepetati, se jih dotakniti ali pa samo fotografirati z njimi.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.