03:40, čet, 25. Apr

Stračanek svetovni prvak, Pečnik evropski





Noč dvobojev v mariborski dvorani Tabor je postregla s spektaklom borilnih veščin. Večer je pripadel slovenskim borcem, ki so pokazali svojo kvaliteto in premoč. Zagotovo je največji izkupiček večera pripadel Žigi Pečniku, ki je osvojil naslov evropskega prvaka wako pro K1 in Gregorju Stračaneku, ki je po sedmih rundah osvojil naslov svetovnega prvaka wako pro full contact.

noč dvobojev tabor (2)“Dosegel sem krono svoje kariere,” so bile besede Gregorja Stračaneka, ko je stopil pred medije po napetem dvoboju proti Francozu Fredericu Ficetu. Kljub temu, da bi borba naj trajala 12 rund, je po končani sedmi, Francoz dvoboj predal.

“Bil sem pripravljen še na kako rundo,” pa je zaključil Žiga Pečnik. Tudi njemu je Bosanec Milan Babić po drugi rundi predal dvoboj.

noč dvobojev tabor (3)Večer pa ni minil brez pretresov. Samo Petje, borec, ki se je po dveh letih ponovno vrnil v Slovenijo, je klonil pod udarcem Srba Slobodana Mijajlovića. Petja je po knockoutu mariborsko Dvorano Tabor zapustil na nosilih.

Na krilih publike do zmage

Čeprav dvorana ni bila nabito polna, pa se je zven mariborskih navijačev slišal daleč naokoli. Glasno so skandirali imena vseh slovenskih borcev, ki so ob navijaških zvokih dosegali še boljše rezultate.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.