06:07, čet, 18. Apr

Študenti Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko prišli iz Silicijeve doline

Študenti 3. letnika univerzitetnega študijskega programa Računalništvo in informacijske tehnologije na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) Univerze v Mariboru so se vrnili s 14-dnevne strokovne ekskurzije v ZDA.

Študenti s FERI-ja pred odhodom na ekskurzijo v ZDA. Vir: FERI UM

Namen ekskurzije v eno izmed najpomembnejših tehnoloških regij je bilo spoznati delo v vodilnih tehnoloških podjetjih s področja računalništva kot tudi uspešna podjetja, ki so se razvila iz start-upov. Med drugim so tako obiskali Google, Microsoft, Facebook, YouTube in AirBnb. Prav tako so si v 14 dnevih ogledali pomembnejše univerze v okolici – Stanford University, University of California Berkeley, California State University Fresno.

Kot je povedal vodja skupine Marjan Mernik iz Inštituta za računalništvo UM FERI pred odhodom, je namen ekskurzije predvsem, da študenti “spoznajo organiziranost vrhunskih tehnoloških podjetjih in delovno etiko zaposlenih, kar daje (našim) študentom veliko motivacijo za nadaljnji profesionalni razvoj. V tem konkurenčnem okolju bodo lahko spoznali koliko znanj in veščin so si uspeli pridobiti v času tri letnega študija na UM FERI. Prepričan sem, da jih njihovo znanje lahko pripelje še zelo daleč.”

Študenti s FERI-ja odšli v Silicijevo dolino na ekskurzijo. Vir: FERI UM

“Obiska zahodne obale ZDA se zelo veselim, saj bom imel priložnost obiskati najuspešnejša podjetja in izobraževalne ustanove na področju računalništva, kar pri samostojnem izletu ne bi bilo mogoče. Priložnost bom imel videti, kako se med študijem pridobljeno znanje uporabi v praksi in od kod prihajajo tehnološki produkti, ki jih uporabljamo v našem vsakdanu. Zanimivo bo spoznati način dela na prestižnih univerzah in študijsko življenje tamkajšnjih študentov. Znanje in izkušnje, ki jih bom pridobil, mi bodo zagotovo pripomogle pri razvoju moje kariere in v osebni rasti,” je pred odhodom povedal Vid Keršič, eden izmed študentov, ki so se udeležili ekskurzije.

3fs strokovno ekskurzijo so finančno podprla številna podjetja, ki se zavedajo pomanjkanje kadra s področja računalništva, kakor tudi, da strokovna ekskurzija študentom dodatno širi obzorja in jim daje neprecenljive izkušnje, ki jim bodo koristile pri njihovi nadaljnji strokovni poti.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.