13:55, pet, 23. Feb

Študentski in dijaški domovi med poletjem odprti za turiste tudi v Mariboru

Študentski in dijaški domovi po odhodu študentov in dijakov na počitnice odprejo svoja vrata za zunanje obiskovalce, večinoma turiste ali udeležence poletnih šol, tekmovanj in prireditev, ki lahko tako bivajo v mestu po razmeroma nizki ceni. Tako je tudi v Študentskih domovih Univerze v Mariboru.

studentski domovi maribor

Prednost nastanitve v študentskem domu je poleg cene tudi ta, da so ti ponavadi blizu središča mesta, športnih objektov ali drugih za turiste zanimivih točk. Gostom je večinoma na voljo tudi brezžični internet, koristijo lahko športne površine in drugo ponudbo v študentskih domovih.

Z zanimanjem za kratkotrajno bivanje v študentskih domovih so zadovoljni tudi v Študentskih domovih Univerze v Mariboru. “V času poletnih počitnic proste zmogljivosti tržimo tudi za potrebe turizma, saj nam izvajanje tovrstnih dopolnilnih dejavnosti znižuje stroške osnovne dejavnosti, s čimer skušamo ohranjati nizke cene stanarin za naše stanovalce,” je dejala pomočnica direktorice Darja Kukovičič. “Trend povpraševanja po poletnih namestitvah je v zadnjih nekaj letih v rahlem porastu,” je še dodala.

V Dijaškem domu Maribor oddajajo sobe zunanjim gostom po predhodni najavi, da lahko še pravočasno zagotovijo delo kuhinje in recepcije. “Če gre za večjo skupino, se potrudimo, da to storitev omogočimo, sicer pa se poleti izvajajo obnovitvena dela in generalno čiščenje, zaposleni pa koristijo dopust,” je povedala ravnateljica Ksenija Jaušovec.

Bivanje v poletnih mesecih omogočajo predvsem svojim dijakom športnikom, ki imajo treninge tudi čez poletje, in študentom, ki pridejo v Slovenijo preko mednarodnega programa Erasmus. Na voljo imajo 300 postelj oziroma 150 dvoposteljnih sob. “Povpraševanje po naših zmogljivostih precej variira, največ ga je v času Festivala Lent oziroma drugih večjih dogodkov v mestu,” pravi ravnateljica.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *