10:01, sob, 27. Apr

Sum groženj na območju ene izmed osnovnih šol v Slovenski Bistrici, varnostni sosvet z ničelno toleranco do nasilja v šolah





Pred dnevi je v Slovenski Bistrici zavreščalo med starši osnovnošolski otrok.

“V okviru varstva osebnih podatkov lahko potrdimo, da smo bili v marcu obveščeni o sumu groženj na območju ene izmed izobraževalnih ustanov na območju Slovenske Bistrice. Na obvestilo smo se nemudoma odzvali in v sodelovanju s šolo, roditelji in lokalno skupnostjo izvedli prve nujne ukrepe za zagotavljanje varnosti življenja in zdravja ljudi ter varnosti premoženja, ki jih bomo izvajali dokler, oz. če bo to potrebno,” so za naš medij potrdili na Policijski upravi Maribor.

Izvedli več razgovorov ter druge preiskovalne aktivnosti

Policisti so intenzivno zbirali obvestila zaradi morebitnega suma uradno pregonljivega kaznivega dejanja ter izvedli več razgovorov z različnimi deležniki ter druge preiskovalne aktivnosti. O svojih ugotovitvah bodo z ustreznim dokumentom obvestili pristojno tožilstvo.

Sestal se je tudi Varnostni sosvet občine Slovenska Bistrica, na občinski spletni strani so zapisali: “V odzivu na nedavni dogodek v okolici Osnovne šole Pohorskega odreda, ki je pritegnil pozornost in skrb naše skupnosti, Varnostni sosvet občine Slovenska Bistrica izraža odločno zavezanost k varnosti učencev in zaposlenih.”

Kot še navajajo je varnostni sosvet občine Slovenska Bistrica na današnji seji ugotovil, da so vse institucije hitro in pravočasno odreagirale na nedavne dogodke v okolici OŠ Pohorskega odreda: “Sosvet z vsemi deležniki aktivno sodeluje pri zagotavljanju varnega učnega in življenjskega okolja za otroke.”

“V tem času je bistveno, da delimo točne informacije, da zmanjšamo zaskrbljenost in strah. Dezinformacije samo poslabšajo situacijo. Zahvaljujemo se vsem, ki sodelujejo pri zagotavljanju varnosti šole, zlasti vodstvu šole, policiji, staršem in zaposlenim,” še dodajo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.