08:05, pet, 29. Mar

Svet Koroške regije poziva Korošce, da tudi decembra stopijo skupaj v boju proti koroni





“Epidemiološko stanje v Koroški regiji v tem trenutku ni spodbudno, število okuženih se še ne znižuje in čas je, da Korošci še enkrat več stopimo skupaj in za naše skupno dobro poskrbimo za še bolj resno in odgovorno ravnanje,” so zapisali v izjavi za javnost Delovne skupine za covid-19 Sveta Koroške regije. Skupino sestavljajo župan Mute Mirko Vošner, županja Črne na Koroškem Romana Lesjak in Tomaž Rožen, župan občine Ravne na Koroškem ter predstavniki strokovnih institucij.

Vir: Pixabay.com

“Obvladovanje epidemije je odvisno od vsakega posameznika, od tega, kako upošteva ukrepe in kako odgovorno ravnati, da bi zaščitil sebe in druge. To pa morajo spodbujati in omogočati tudi vse tiste sredine, v katerih posamezniki delujemo in živimo – podjetja, organizacije, inštitucije, lokalne skupnosti, domovi za starejše, vrtci, varstveno delovni centri… »Korošci smo zmeraj za mušter bili …«, zato dokažimo to tudi zdaj, ta trenutek, ko to najbolj potrebujemo. Zdaj gre za nas, za naše bližnje, za vse naše nadaljnje življenje,” so zapisali in dodali: “Stopili smo v praznični december, ki je lahko čaroben tudi drugače, tako da ne bomo ogrožali svojega zdravja in življenja, zato pozivamo vse prebivalce Koroške regije: STOPIMO SKUPAJ, TAKO DA SMO NARAZEN.”

Poleg treh omenjenih županov so v delovni skupini še Davorin Benko, dr. med, spec. internist, vodja regijskega tima Delovne skupine za preprečevanje in obvladovanje okužb z virusom SARS-CoV , Jana Makuc, dr. med., univ. dipl. biol, strokovna direktorica SB SG in Neda Hudopisk, dr. med., spec. javnega zdravja predstojnica NIJZ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.