19:04, ned, 19. Maj

Svet zavoda UKC Maribor znova o razrešitvi direktorja Crnjaca





Svet zavoda Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor bo na današnji seji po dveh mesecih znova razpravljal o predčasni razrešitvi direktorja Antona Crnjaca. Ta je sicer članom sveta v predvidenem roku podal odgovore na očitke iz sklepa o začetku postopka razrešitve, ki je bil izglasovan na zadnji majski seji.

Kako se je Crnjac odzval na očitke predsednika sveta Aleša Šabedra, sicer tudi direktorja urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu na zdravstvenem ministrstvu, uradno ni znano. Po navedbah Dnevnika pa naj bi sporočil, da so očitki pavšalni, nekonkretizirani, neobrazloženi in neresnični, zato naj bi predlagal, da postopek razrešitve ustavijo.

Očitajo mu malomarno opravljanje dolžnosti 

Še pred majsko sejo je Crnjac v izjavi za javnost izpostavil pozitivno poslovanje v začetku leta, pa tudi izvajanje dveh velikih investicij v bolnišnici – nadgradnje oddelka za onkologijo in vzpostavitve negovalne bolnišnice.

Šabeder aktualnemu direktorju sicer očita malomarno opravljanje dolžnosti, pa tudi skoraj tri milijone evrov izgube zavoda v zadnjih dveh letih. Crnjac očitke o ogromnih izgubah zanika in poudarja, da letos poslujejo pozitivno.

Načrtujejo pozitivno poslovanje

S poslovanjem v prvih petih mesecih letos se bo danes seznanil tudi svet zavoda. Kot je razvidno iz gradiva za sejo, je bolnišnica v tem času ustvarila 660.000 evrov presežka prihodkov nad odhodki, kar je po navedbah vodstva bolnišnice bolje od načrtov, saj so načrtovali zgolj uravnoteženo poslovanje. Glede na trenutne razmere v zavodu načrtujejo, da bodo do konca leta poslovali pozitivno.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.