20:46, ned, 28. Apr

Svetniki zavrnili ponovno glasovanje, atletske steze dokončno ne bo





“Kljub znižanju višine investicije za 50% in prošnji OŠ Sladki vrh, člani občinskega sveta zavrnili glasovanje. Na razpis Fundacije za šport le s projektom kolesarskega poligona, so za pisali na spletni strani Občine Šentilj.

seja sentilj
Kot so sporočili, je komisija za šport že na prvem odločanju zavzela negativno stališče do predloga ureditve atletske steze v Sladkem Vrhu z utemeljitvijo, da je višina predvidene investicije (405.000,00 brez DDV), s katero bi pridobili dokumentacijo in uredili atletsko stezo po vseh standardih za tekmovanja, previsoka.

“Glede na pridobljeno stališče in prošnji OŠ Sladki Vrh, da ne pričakujejo najkvalitetnejše steze oz. materialov in po ponovnih izračunih, je občinska uprava predlagano investicijo znižala za več kot 50%. Ker je bil to edini argument proti atletski stezi, se je občinska uprava odločila ponovno predlagati svetnikom glasovanje o dokumentu identifikacije investicijskega projekta (Diip), ki bi omogočal, da se atletska steza lahko prijavi na razpis za sofinanciranje Fundacije za šport,” so zapisali. K temu pa dodajajo: “Svetniki so se sklicevali na 23. člen Poslovnika, ki določa, da se na dopisnih sejah ne sme odločati o stvareh, ki imajo finančne posledice. Sama potrditev DiiP-a nima finančnih posledic. Sklep je bil potreben, da se lahko občina prijavi na razpis Fundacije za šport, kjer bi lahko pridobila sofinanciranje. Večina jih ni glasovala oz. so se vzdržali, zato je dopisna seja označena kot nesklepčna. Za atletsko stezo v Sladkem Vrhu so bili svetniki Neodvisne liste Štefana Žvaba in Nestrankarske liste občanov.”

Občinska uprava ob tem sporoča, da je s tem zamujena priložnost, da Občina pridobi tekaško stezo, ki bi jo lahko uporabljali tako športniki v občini še posebej pa otroci v Osnovni šoli Sladki vrh. Fundacija za šport samo še letos sofinancira take vrste športnih objektov v tako velikem deležu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.