18:49, sre, 1. Maj

Svetovni dan kronično vnetne črevesne bolezni





Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB) bo to soboto, 20. maja v Mariboru že sedmo leto zapored organiziralo dogodek, ki bo posvečen ozaveščanju javnosti o bolezni.

Ob 13.00 uri bo strokovni del srečanja s predavanjem, za tem sledi voden ogled Mariborskega Pohorja. Zvečer, med 18.45 in 21.30 uro pa bodo aktivnosti potekale ob Sodnem stolpu, na Lentu. Od 19.30 do 21.00 ure bo v Lutkovnem gledališču Maribor svečana prireditev s komedijo Kulturnega društva Pekre. Slavnostni govornik bo pisatelj Tone Partljič. Dogodek bodo ob 21.10 uri zaključili z osvetlitvijo Sodnega stolpa v vijolično barvo, ki je barva globalne kampanje ozaveščanja o tej bolezni.

boleč trebuh

 

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen je vseslovensko društvo s statusom invalidske organizacije, ki zastopa interese obolelih s kronično vnetjem črevesne bolezni (KVČB). Organizirani so v osmih regionalnih sekcijah, ki združujejo osebe s KVČB po celotni Sloveniji in v treh vsebinskih sekcijah – otroški, mladinski sekciji in v Sekciji za avtoimuni hepatitis. Društvo za svoje člane in zainteresirano javnost organizirajo številne aktivnosti, s katerimi poskušajo osebam s KVČB pomagati na vseh področjih, kjer jim življenje s KVČB povzroča težave. Spremljajo problematiko življenja bolnikov ter spodbujajo pristojne organe in strokovne institucije k napredku v skrbi za invalide, osebe s KVČB. Kljub vse boljšemu zdravljenju je kvaliteta življenja bolnikov s hujšim potekom bolezni še vedno zelo slaba in še vedno ni ustreznega zdravila za vse bolnike s to boleznijo.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.