18:10, pon, 20. Maj

SVEŽA NOVICA: To je jutrišnja cena za pogonska goriva pri nas





Da bi umirila razmere na trgu pogonskih goriv, je vlada danes določila najvišje maloprodajne cene goriv. Za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina bo treba od torka odšteti 1,503 evra, za liter dizla pa 1,541 evra, je povedal gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Ukrep bo veljal 30 dni.

“Cilj je, da umirimo stanje na trgu pogonskih goriv,” je v izjavi novinarjem pojasnil Počivalšek. Zatrdil je, da je goriva v Sloveniji dovolj, ter da se potrošnikom ni treba bati pomanjkanja.

Cene v svetu rastejo iz več razlogov. Povpraševanje po energentih in s tem po pogonskih gorivih se je namreč povečalo, poleg tega jih potiska navzgor vojna v Ukrajini. “Nekateri naši dobavitelji oz. trgovci so bili preveč in predlogo vezani samo na rusko nafto,” je dejal Počivalšek.

Brez panike, opozarjajo na vladi 

Regulacijo maloprodajnih cen naftnih derivatov je danes v DZ napovedal premier Janez Janša. Spomnil je na paniko, kot smo jo lahko opazovali prejšnji teden, ko so si nekateri v pričakovanju zvišanja cen delali zaloge, ter dejal, da vlada špekulacij na trgu naftnih derivatov ne bo dopustila.Maloprodajne cene naftnih derivatov bodo od torka v Sloveniji regulirane, je v DZ povedal premier Janša. Cene je medijem predstavil minister Počivalšk, ki je sporočil, da bo cena litra 95-oktanskega bencina od torka 1,503 evra, za liter dizla bo treba odšteti 1,541 evra.

Druge novice

Comment

  • Kaj bruga

    15 marca, 2022

    Lopovi. Vedno kradejo lažejo sam da polnijo svoje žepe

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.