16:48, tor, 16. Apr

Ta četrtek 24. mednarodna univerzitetna regata Osmerci na Dravi





Ta četrtek, 7. junija se bodo na Lentu v Mariboru, od Studeniške brvi do Benetk, med seboj pomerili veslači sosednjih univerz, kjer razvijajo veslaški šport. Gre za že tradicionalno 24. mednarodno univerzitetno veslaško regato Osmerci na Dravi v organizaciji Univerze v Mariboru, skupaj s Študentskim veslaškim društvom. Dogajanje se bo pričelo ob 15.00.

Namen veslaške regate je obuditi življenje ob in na reki Dravi, oživiti vodne športe in bolje izkoristiti naravne danosti mesta Maribor.
Foto: Mediaspeed
Foto: Mediaspeed

Tako se bo letos ekipi študentov Univerze v Zagrebu pridružila tudi ekipa študentk, po nekaj letih pa se na Lent vrača tudi osmerec Univerze v Ljubljani. “Veslanje spada med najelitnejše športe, ki ga od prve tekme med univerzama Oxford in Cambridge, imenovane The Boat Race, ki je na Temzi potekala že leta 1829, spodbujajo najboljše univerze na svetu. In prav v tem duhu negujemo tradicijo veslaške regate tudi na Univerzi v Mariboru, kjer smo ponosni na mariborske izjemne veslače, ki posegajo celo po olimpijskih priznanjih,” je povedala vodja projekta Osmerci na Dravi Vanja Borovac. 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.