13:37, pet, 17. Maj

Ta vikend v Mariboru 2. Festival Ezl ek





Jutri (21. maja) se v Mariboru pričenja drugi Festival Ezl Ek. Kulturni in umetniški poklon najbolj znanemu vogalu mesta. Tudi letos pripravljajo številne brezplačne kulturne prireditve, s poudarkom na Operni noči v Mestnem parku in Poklonom na Grajskem trgu.

Ezl ek konferenca 4

Po lanskem, presenetljivem uspehu premiere, so se člani Društva Ezl ek trdno odločili, da bo Festival postal tradicija. “To, kar delamo, dela v Sloveniji samo SNG Maribor! Da naredimo takšno kulturno prireditev v skupnem interesu in pri tem so nam pomagale dobre firme, Mestna občina pa je častni pokrovitelj, ker denarja pač nimajo,” je med drugim povedal Smiljan Pušenjak, eden prepoznavnejših članov Društva.

Foto: STA
Foto: STA

Ker je lani samo premierno operno noč v Mestnem parku obiskalo več kot 9.500 ljudi, letos pričakujejo najmanj 10 tisoč obiskovalcev. Z vrhunskim, klasičnim koncertom na prostem, se bo Maribor 27. maja ob 20h spet pojavil na zemljevidu svetovno znanih open air prizorišč. “V Mariboru imamo prelep park, imamo najboljšo opero in se mi zdi, da bomo zdaj imeli še najboljšo Operno noč. Mariborska Opera se vedno trudi, da se postavlja ob bok svetovno in evropsko relevantnim opernim hišam,” je povedal Danilo Rošker, direktor SNG Maribor. Dirigent in umetniški direktor Opere SNGja, Simon Krečič pa dodal, da bodo v Mestnem parku resnično pokazali svoje atribute. “S simfoničnim orkestrom, z najbolj udarnimi solisti: Sabina Cvilak, Andreja Zakonjšek Krt, Irena Petkova, Petya Ivanova, Rebeka Lokar, Jaki Jurgec, Martin Sušnik, Renzo Zulian in Branko Robinšak,ter z zborom Opere SNG.”

Ezl ek konferenca 2

13. Poklon Ezl eku
Drugi vrhunec Festivala, ki bo sicer zajemal tudi Kolaž Maribora včeraj in danes, fotografsko razstavo o Mariboru in njegovi kulturi in še nekaj spremljevalnega programa, pa bo že 13. Poklon Ezl eku. 28. maja bodo na Grajskem trgu nastopile legende tega vogala, med njimi Ivo Mojzer, Lidija Kodrič in Jože Kobler. Skladno z novo filozofijo Društva Ezl ek, pa so povabili tudi mlajše glasbenike, kot sta skupini Leonart in Preporod.
PODROBNOSTI NOCOJ ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.