00:44, pet, 26. Apr

Tadej Mežnar je novi direktor Športnih objektov Maribor





Dosedanjega direktorja Športnih objektov Maribor Antona Kneza je zamenjal vodja objektov Ljudski vrt v javnem zavodu Športni objekti Maribor, Tadej Mežnar.

Anton Knez in Tadej Mežnar. Foto: M. Pigac
Anton Knez in Tadej Mežnar. Foto: M. Pigac

Po poročanju časnika Večer je Svet javnega zavoda Športnih objektov Maribor z glasovi 5:2 za novega direktorja Športnih objektov izbral Tadeja Mežnarja. A zaposleni s takšno odločitvijo niso zadovoljni.  Predstavnik zaposlenih v svetu zavoda Robert Simonič je po poročanju Večera omenil, da se lahko zgodi, da bodo nekateri zaposleni dali celo odpoved.

Vodja Sveta javnega zavoda Športni objekti Maribor Miloš Stevanović je za časnik Večer dejal, da odločitev svetnikov ni bila lahka, zato je tudi niso sprejeli že v sredo. “V interesu sveta zavoda je bilo, da izberemo najustreznejšega kandidata, ki bo znal dobro voditi javni zavod. V široki razpravi pa je na koncu prevladalo mnenje, da izberemo tistega, ki bo znal povezati interese lastnika, to je Mestne občine Maribor, in športne javnosti, ki jo zastopa Športna zveza Maribor,” je za Večer pojasnil Stevanović. Ob tem pa je Stevanović še dejal: “Če Mežnar v testnem obdobju šestih mesecev ne bi upravičil našega zaupanja, ga lahko tudi zamenjamo. V vsakem primeru pa je zdaj žogica na strani lastnika.”

Predlog sveta zavoda, ki ni zavezujoč, bo zdaj šel v potrditev na občinsko Komisijo za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, nato ga bodo obravnavali še na seji mestnega sveta. Direktorju Tonetu Knezu, ki po poročanju Večera odločitve sveta zavoda ni želel komentirati, pa petletni mandat poteče 25. maja.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.