05:47, sob, 27. Apr

Takšno je mnenje bralcev o vlogi Kustečeve pri pogajanjih z zaposlenimi v vzgoji in izobraževanju





Danes se po načrtih nadaljujejo pogajanje med šolsko ministrico Simono Kustec ter sindikati vzgoje in izobraževanja. Pri tem SVIZ napoveduje, da se bodo po sestanku odločili o tem, ali bodo stavko nadaljevali ali ne. Že pred tem pa so ministrici očitali, da je premalo aktivna in odzivna glede njihovih zahtev.

Prejšnji teden so tako v sredo zaposleni v vrtcih, osnovnih šolah in nekaterih drugih šolskih ustanovah imeli stavko. Danes se pogajanja nadaljujejo. Na našem portalu smo bralcem v tem času ponudili anketo, v kateri smo jih vprašali za mnenje, ali bi se morala ministrica bolj aktivirati in sodelovati v pogajanjih z zaposlenimi v vzgoji in izobraževanju. Kar 72 odstotkov sodelujočih v anketi je odgovorilo pritrdilno, kar je 446 od vseh 620.  Da ji ni treba, pa je odgovorilo 28 odstotkov ali 174 sodelujočih od vseh.

Kakšno pa je mnenje uporabnikov družbenih omrežij?

Anketo smo delili tudi na Facebook, kjer so se odzvali uporabniki tega omrežja in podali različne odgovore in mnenja o delu Kustečeve. Nekateri menijo, da se je dovolj aktivirala in izkazala, drugi pa, da ne. Nekateri so izrazili tudi mnenje o pogajanjih oziroma stavki zaposlenih v vzgoji in izobraževanju. Med drugim tudi to, da naj bi bila stavka politična ali pa da bi morali objaviti plače zaposlenih. Na Kustečevo pa letijo očitki, da se ni zavzela za otroke. Tudi to, da b morala odstopiti s položaja, da ne ve, kaj je njeno delo, in podobno.

Nekateri menijo, da Kustečeva samo izpolnjuje ukaze, da se ne sme odzvati, ker ji ne dovolijo, in da naj odide oziroma odstopi s položaja.

Več komentarjev oziroma mnenj lahko zasledite pod objavo na Facebooku, kjer smo delili zdaj že zaključeno anketo. Kako se bodo razpletla današanja pogojanja Kustečeve in predstavnikov zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, pa bomo še poročali.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.