11:30, pet, 17. Maj

Takšno vreme lahko pričakujemo danes in v prihodnjih dneh





Danes dopoldne se bo delno zjasnilo in čez dan bo povečini sončno, možna bo kakšna ploha ali nevihta.

Ponekod bo popoldne zapihal jugozahodnik, napovedujejo na Agenciji RS za okolje. Najvišje dnevne temperature bodo od 26 do 31 °C. Na portalu Neurje.si opozarjajo, da lahko v dopoldanskih urah na Primorskem pride do krajevnih neurij s točo, za druge dele držav pa neurij ne pričakujejo. Napovedujejo sicer tudi prihod nevihtne linije iz italijanske smeri, to linijo pa lahko spremljata tudi veter in toča. Na portalu opozarjajo, da lahko ponekod pride do hitrega porasta hudournikov, še posebej zaradi izrazite presušenosti tal.

ARSO za jutri napoveduje pretežno jasno vreme, pihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 17, na obali do 20, najvišje dnevne od 29 do 33, na severozahodu okoli 27 °C. V četrtek bo sončno in vroče, pihal bo jugozahodni veter. Popoldne in zvečer bodo na zahodu začele nastajati nevihte, ki se bodo v noči na petek pojavljale v večjem delu države. V petek bo sprva spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi padavinami, deloma plohami in nevihtami, popoldne pa se bo postopno jasnilo, še bo kakšna ploha. Vročina bo popustila.

Še vedno pa velja opozorilo zaradi požarne ogroženosti v naravi. Predvsem na Primorskem je namreč še vedno velika požarna ogroženost v naravi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.