14:50, pon, 29. Apr

Taktična gasilska vaja PGD Vuzenica





V središču Vuzenice je preteklo soboto potekala taktična gasilska vaja v sklopu praznovanja 120 obletnice PGD Vuzenica.


Ker je tradicija, da društvo ki praznuje prikaže tudi gasilsko vajo, so gasilci PGD Vuzenica pripravili tri različne vaje, s katerimi so prikazali kako hitro in spretno posredujejo. Vaje so tako obsegale veliko različnih vej reševanja.

Po oceni vodje intervencije je bila vaja uspešno zaključena in je potekala zelo tekoče. Svojo oceno pa je podal tudi župan občine Vuzenica Franjo Golob, ki je na vuzeniške gasilce predvsem zelo ponosen.

Vuzeniški gasilci so torej dokazali, da so vredni zaupanja in, da znajo hitro in dobro posredovati v primeru požara ter nesreč. Po koncu vaje pa so se zbrali na svečani akademiji, ki se je je udeležilo okoli 100 udeležencev, na njej pa so podelili priznanja in zahvale vsem, ki so botrovali nakupu novega vozila in gasilsko reševalnega čolna.


Ob praznovanju 120 letnice so vuzeniški gasilci in gasilke pripravili tudi razstavo, na kateri so predstavili svojo zgodovino in delo od leta 1892 pa vse do danes. Z razstavo želijo sporočiti, da so zelo aktivni in vedno pripravljeni pomagati.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.