15:08, čet, 2. Maj

Tekli z božički in doživeli božični sejem





Tudi v Mariboru so tekli “božički”. Danes se je premiernemu dobrodelnemu božičnemu teku pridružilo okoli 50 navdušencev vseh generacij. V sklopu dvodnevnega božičnega sejma pa so tudi zapeli in zaplesali najmlajši, še nocoj pa bodo skušali postaviti nov rekord!

bozicni-2

Otroci pravijo, da se veselijo prihajajočih praznikov in božičnega dogajanja v Mariboru. Vodja projekta, Barbara Bokan, dodaja, da njihov sejem ni le sejem, temveč dvodnevni dogodek, ki je popestril dogajanje v centru mesta Maribor. Obiskovalci so se zabavali, hkrati pa to priložnost izkoristili za sodelovanje pri dobrodelnosti.

Organizatorji so k sodelovanju povabili večino mariborskih vrtcev in osnovnih šol. Zanje so pripravili brezplačne ustvarjalne delavnice ter rajanje in fotografiranje z Božičkom. Otroci so pripravili bogat program in pokazali svoje talente.

Mariborčani do novega rekorda
Na Trgu Leona Štuklja še vedno nastaja največja božična kapa. V zameno za prostovoljni prispevek, lahko vsako dobi in ustvari svojo rdečo krpico, na katero zapiše božične želje ali nariše kakšen praznični utrinek. Okrog 900 zbranih krpic bodo učenci in profesorji mariborske Srednje šole za Oblikovanje sešili v božično kapo velikanko. Razgrnili jo bodo nocoj ob 22h. Ves zbran denar pa bodo namenili društvu Namesto pike, vejica.

Poskrbeli so tudi za rekreacijo
V dobrodelnem duhu se je okoli 50 pogumnih “božičk” in “božičkov” podalo na tek po mariborskih ulicah. Po prijavi, ki je štela kot donacija za društvo Namesto pike, vejica, so dobili božično kapo, s katero so se odpravili na 1,5 km dolgo traso po sredušči prazničnega Maribora.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.