20:36, sob, 18. Maj

Terme Maribor uradno najemnik pohorskih hotelov





Največji mariborski nočitveni ponudnik Terme Maribor, ki te dni lastniško prehaja pod okrilje ruskega giganta Gazproma, danes od Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) tudi uradno prevzema v enoletni najem nekdanje hotele propadlega Športnega centra Pohorje. V prvi polovici decembra nameravajo odpreti hotela Arena, do praznikov tudi ostale.

hotel arena

Gre za nepremičnine, ki jih je DUTB tik pred stečajem prevzela od Športnega centra (ŠC) Pohorje in tako zmanjšala svoje terjatve do propadlega mariborskega turističnega ponudnika. S Termami Maribor so poleg Arene najemno pogodbo sklenili še za hotel, apartmaje in bazenski kompleks Bolfenk ter hotel Videc z depandanso, višina najemnine pa je poslovna skrivnost.

Kot je ob prevzemu nepremičnin povedal prvi mož Term Borut Rojs, posebnih dodatnih vlaganj v hotele ne načrtujejo, usposobili jih bodo le za normalno delovanje. Za potrebe poslovanja bodo sklenili pogodbe z delom nekdanjih zaposlenih v ŠC Pohorje, s katerimi so se nedavno že sestali in jim predstavili načrte.

V Termah Maribor sicer pravijo, da so njihovi osnovni hoteli v času novoletnih praznikov že skoraj povsem polni, zato bodo zdaj začeli polniti tudi zmogljivosti ostalih hotelov, ki so jih prevzeli.

Za zdaj gre vse po načrtih tudi pri usposabljanju žičniških naprav, ki jih je v najem prevzel javni avtobusni prevoznik Marprom. Naprave naj bi bile kmalu večinoma že pripravljene, zdaj čakajo le še na ugodne vremenske razmere. Marprom se je sicer odločil smučišča v upravljanje oddati zasebnim izvajalcem, na razpis so se po besedah direktorja Bernarda Mahjeniča prijavili trije interesenti.

Najugodnejšega ponudnika bodo izrabili ta teden, v javnosti pa buri duhove dejstvo, da je med njimi tudi že v preteklih tednih večkrat omenjani mariborski podjetnik Niko Pauko, ki naj bi po pisanju Večera celo že zaposlil nekaj ljudi. Pauko naj bi se v preteklosti znašel v sumljivih poslih, povezanih z domnevnim skrivanjem premoženja pred upniki, zaradi česar poteka tudi kriminalistična preiskava, še dodaja Večer.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.