17:50, ned, 28. Apr

Tim Gajser odnesel zmago in se uvrstil med evropsko konkurenco





Včeraj je na prenovljeni stezi v Radizelu pri Orehovi vasi potekala letošnja največja mednarodna dirka v motokrosu pri nas. V elitnem razredu EMX OPEN je zmago z ogromno prednostjo odnesel Tim Gajser.

Tim je v obeh vožnjah odločno povedel s štarta, nadaljeval v vodstvu, ter s hitrostjo kot blisk navdušil domače občinstvo. Tim, sicer tekmuje na dirkah za svetovno prvenstvo v razredu MX2 in se dirk za evropsko prvenstvo ne udeležuje. Kot je dejal je tokrat dirko izkoristil za odličen trening.

motokros evropsko prvenstvo v radizelu v orehovi vasi 2015

V najmočnejšem razredu je nastopilo še devet Slovencev. Saša Kragelj, ki je odstopil v drugi vožnji, drugi najhitrejši Aljoša Molnar, v deseterico pa sta se uvrstila še Toni Mulec na osmem in Theo Urbas na desetem mestu.

Med najmlajšimi v razredu EMX 65 je zmagal Španec Adria Monne, na 12. mestu pa je dirko končal Gal Hauptman. Maks Mausser, ki sicer sodi v sam vrh evropske konkurence do 85 kubičnih centimetrov, se je uvrstil na 18. mesto, saj mu je na nedeljski dirki v prvi vožnji ponagajala tehnika. V drugi vožnji je dirko končal na odličnem 2. mestu, kar je bilo dovolj za končno 8. mesto. Zmagal je odnesel Francoz Tom Guy.

Kljub izredno visokim temperaturam je kar 80 prizadevnih delavcev AMD Orehova vas izpeljalo še eno dirko na stezi, kjer so lahko gledalci uživali ob ogledu atraktivnih dirk v naravnem amfiteatru in tako spremljali dirkače.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.