07:25, čet, 18. Apr

Tim Gajser se je hudo poškodoval





Slovenski motokrosist Tim Gajser je na dirki v okviru priprav na novo sezono, ki se čez dva tedna pričenja v Argentini, hudo padel. Gajser je na enem od skokov na progi v Mantovi poletel predaleč in se ob pristanku z glavo udaril ob krmilo svojega motorja ter pri tem izgubil zavest.

 tim gajser, motokros, radizel (7)

Gajser je na finalni dirki odprtega italijanskega prvenstva pristal na nasprotnem delu skoka, ob trdem pristanku pa z glavo udaril ob krmilo in nezavesten obležal na tleh. Enaindvajsetletnega nekdanjega svetovnega prvaka so morali odnesti na nosilih in zdravniško oskrbeti pred potjo v bolnišnico. Gajser je bil na dirki na tretjem mestu za Antoniem Cairolijem ter Jeremyjem van Horebeekom.

Z AMZS so sporočili, da je Gajser utrpel dvakratni zlom čeljusti. “Ne morem dojeti kaj se je sploh zgodilo in kakšno smolo je imel Tim. V tem trenutku nam je zelo težko. V bolnici so poklicali specialista, ki bo Tima nocoj operiral,” je sinoči povedal Timov oče in trener Bogomir Gajser in dodal, da bo operacija trajala predvidoma tri ure.

Po Gajserjevih besedah Tim drugih hujših poškodb k sreči ni utrpel, več pa bodo pokazale nadaljnje preiskave.

Svetovno prvenstvo MXGP se začne čez dva tedna v Argentini.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.