08:55, pet, 26. Apr

Tim Gajser zmagovalec VN Flandrije





Tim Gajser je skupni zmagovalec  dirke za VN Flandrije. V skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo pa ima pet preizkušenj pred koncem sezone na prvem mestu 48 točk prednosti pred prvim zasledovalcem Antoniom Cairolijem.

FOTO: AMZS

Trinajsta dirka sezone motokrosistvo za svetovno prvenstvo je bila v Belgiji, kjer sta slovenske barve z licencama AMZS uspešno zastopala Tim Gajser, ki je vozil v razredu MXGP, in Jan Pancar v razredu MX2. “Neverjetno! Zelo sem zadovoljen. Trdo sem garal za ta dosežek. Z ekipo smo vedeli, kaj moramo storiti, veliko sem treniral na takšni podlagi in to se mi je zdaj poplačalo,” je povedal Gajser.

Lommel velja za najzahtevnejše prizorišče dirk te ravni tekmovanj, saj mehka mivka na stezi Stedelijk Motorcrossterrein napak ne odpušča, od voznikov pa vseskozi zahteva maksimalno osredotočenost na čisto vsak del proge. Branilec naslova svetovnega prvaka Tim Gajser je lani v Lommlu zmagal, v kvalifikacijah pa je postavil drugi čas. V prvo vožnjo je štartal zelo dobro. Na prvo merilno mesto je pripeljal na drugem mestu, do konca prvega kroga pa je prevzel vodstvo, ki ga je nato suvereno držal do desetega kroga. Potem pa je storil napako, popolnoma nepričkovano padel in prehitel ga je Gautier Paulin. Na koncu je ciljno črto prečkal na drugem mestu. Tudi v drugo vožnjo se je slovenski motokros šampion pognal zelo odločno in agresivno pripeljal v prvi ovinek ter iz njega prišel na drugem mestu. V drugem krogu se je prebil na prvo mesto in ga je nato izkušeno zadržal do konca, čeprav je bila proga na nekaterih mestih že pošteno razrita in so tekmovalci v zadnjih krogih vozili že po nevarno globokih brazdah.

Pancar v drugi vožnji do štirih točk

V razredu MX2 je Jan Pancar v kvalifikacijah vozil rahlo zadržano. Dosegel je namreč 23. čas. Štart prve vožnje se mu ni posrečil. saj je na prvo merilno točko pripeljal šele na 28. mestu. Nato se je zbral, našel dober ritem ter iz kroga v krog potrpežljivo čakal na priložnost za prehitevanje tekmecev. Žal se do mest, ki prinašajo točke svetovnega prvenstva, ni uspel prebiti, saj je na v cilj pripeljal na 21. mestu. Drugo vožnjo je Pancar začel bolje. Na prvo merjenje časa je pripeljal na 22. mestu, se nato kmalu prebil do 18. pozicije, nato pa v petem krogu padel in izgubil približno deset sekund. Vseeno se je nato zbral ter se uspel pripeljati med dobitnike točk, saj je skozi cilj prišel na 17. mestu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.