12:55, ned, 28. Apr

To pripravljajo ta konec tedna na pohorski tržnici in v Botaničnem vrtu Univerze v Mariboru





Ta konec tedna ponovno vabijo v Botanični vrt Univerze v Mariboru, kjer bodo obeležili Mednarodno leto prosa 2023. Že to sredo pa se lahko pridružite članom VečGeneracijskega Centra v Rogozi in se naučite pripraviti sladice iz prosa.

V soboto, 14. 10. 2023, pa bodo v botaničnem vrtu ob 10. uri izvedeli več o gojenju in uporabi prosa, ob 11ih boste lahko pili kavo iz divjih rastlin in okušali sladice iz prosa ter ob 12ih spoznali življenje v preteklosti, ki se je na tem delu Štajerskem odvijalo pred 3.000 leti.

Poleg prosa boste ob tej priložnosti lahko spoznali tudi črno sojo in pekovske izdelke iz nje.

Sobota je tržnični dan. Mošt, slastni pečeni kostanji ter predstavitev lokalnih gasilskih društev na Pohorski tržnici, v soboto, 14. oktobra 2023 med 9.00 in 12.00 uro.

Obiskovalci boste lahko poskusili mošt lokalnih vinarjev. Zraven mošta, pa vedno ustrezajo slastno pečeni kostanji.

Lokalna gasilska društva bodo ob mesecu požarne varnosti pripravila prikaz dela mladih gasilcev ter razstavo vozil in opreme.

Na stojnici BODIFIT-a boste imeli možnost pogovora s strokovnjaki na področju vadbe in prehranskih dopolnil. Zraven brezplačnega svetovanja vam bodo nudili tudi brezplačno degustacijo izdelkov iz BODIFIT Shopa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.