11:24, pet, 29. Mar

To so termini vseh pomembnih povork na Ptuju in v okoliških krajih





Dogajanje po Sloveniji bo v teh dneh v znamenju pustnih norčij, saj bodo v mnogih krajih potekale številne pustne prireditve in povorke. Največ obiskovalcev pričakujejo na tradicionalnih povorkah na Ptuju.

V soboto, 18. februarja, bo na Ptuju Mestni pustni korzo ob 11. uri. Prav tako bo na omenjeno soboto pustna povorka v Majšperku, in sicer ob 12. uri. Ob 13. uri bo pustna povorka v Hotinji vasi v Občini Hoče-Slivnica, ob 14. uri pa v Selnici ob Dravi organizirajo pustno povorko. Pustna sobota bo pestra tudi v Lovrencu na Pohorju, in sicer bo ob 13. uri na ogled povorka, in sicer na prireditvenem prostoru. Isti dan in ista ura, pa bo pustna povorka tudi v Dupleku.

V nedeljo, 19. februarja, bo Ptuj zasedla Mednarodna karnevalska povorka. Ptujske ulice in trge bo preplavil sprevod več tisoč karnevalskih mask ter tradicionalnih likov, ki bodo pripovedovali zgodbe o preteklosti, prihodnosti in današnjem času. Po povorki sledi zabava s Karneval bandom.

V ponedeljek, 20. februarja, pa sledi še otroška pustna povorka, in sicer na Ptuju ob 10. uri. Pustna povorka bo 20. februarja tudi v Dornavi, in sicer ob 14. uri. V Vidmu bo na ta dan pustna povorka ob 15. uri.

Ob tej priložnosti spodaj navajamo termine in lokacije povork v naših krajih. Informacije o dogodkih smo zbrali iz javno objavljenih napovednikov in drugih javnih virov. Če smo kakšen dogodek spregledali, nam to sporočite na elektronski naslov info.bktv@gmail.com.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.