14:23, ned, 28. Apr

To soboto bo čistilna akcija v občini Duplek, znana so večja zbirna mesta in odlagališča





Čistilna akcija v občini Duplek bo letos v soboto, 23. marca 2024, od 9. ure dalje, ko se bodo člani društev in vsi, ki so pripravljeni sodelovati v akciji čiščenja okolja, zbrali na dogovorjenih zbirnih mestih.

Gre za štiri večja zbirna mesta, ki so znana tudi s prejšnjih let:

– za Koreno pri Kulturnem domu Korena,
– za Spodnji in Zgornji Duplek ter Dvorjane pri Kulturnem domu Spodnji Duplek,
– za Vurberk pri Kulturnem domu Vurberk in
– v Zimici pri igrišču.

Znana tudi odlagališča

Odpadke bodo odlagali na naslednjih dogovorjenih lokacijah: Zimica – pri igrišču; Zgornja Korena – pri Kulturnem domu Korena; Zgornji in Spodnji Duplek – na dovozni poti pri gramoznici v Zgornjem Dupleku; Vurberk – pri Kulturnem domu Vurberk; Dvorjane – na parkirišču pri pokopališču Dvorjane.

Za zaščito bodo potrebovali primerna delovna oblačila in škornje ali močnejše nepremočljive čevlje. S seboj lahko občani prinesejo tudi rokavice, ki naj bodo iz trpežnega materiala. Zaključek akcije je predviden okoli 12. ure na skupni malici v Kulturnem domu v Spodnjem Dupleku (“Baraka”).

Zaradi lažje organizacije dogodka z Občine Duplek prosijo, da udeležbo skupin (vaške skupnosti, društva itd.) in število udeležencev sporočite do srede, 20. 3. 2024 v tajništvo občine na e-mail: obcina.duplek@duplek.si ali na tel: 02 684 09 11.

“Vabljeni vsi, ki vam je mar za naše skupno okolje, da se nam pridružite v čim večjem številu, da očistimo naše okolje in ohranimo naravo prihodnjim generacijam,” so zapisali na koncu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.