00:50, ned, 28. Apr

To soboto rez Stare trte, najstarejše trte na svetu





Obrezovanje trte je najpomembnejše strokovno opravilo v vinogradu, saj sta od njega močno odvisna rast in pridelek. Rez najstarejše trte na svetu pa je hkrati tudi protokolarni dogodek, saj ob tej priložnosti mesto Maribor poklanja cepiče Najstarejše trte izbranim partnerskim mestom oz. občinam ter organizacijam doma in po svetu.

45. Rez Najstarejše trte na svetu

Svečano podelitev cepičev bo spremljal kratek kulturni program z nastopom Pihalnega orkestra Pošta, pozdravnim nagovorom župana MO Maribor Saše Arsenoviča in poročilom skrbnika najstarejše trte Staneta Kocutarja. Prisotne bosta nagovorili tudi 13. Mariborska vinska kraljica Maruša Mukenauer in nova vinska kraljica Slovenije Sanja Ferjančič, ki prihaja iz Planine pri Vipavi.

Stojnice z lokalno ponudbo:

Kmetija Frangež iz Rač (obloženi kruhki, potice, gibanice, sadni kruh)
Mozaik dobrot iz Sp. Polskave (gibanice, potice več vrst, drobno pecivo)
Beno Kolarič, iz Maribora (medenjaki in drobno pecivo iz medu)
Trsničarstvo Vršič

Ponudba vin mariborske vinske kraljice Maruše Mukenauer in Vinogradništva Mukenauer.

Obrezovanje trte je najpomembnejše strokovno opravilo v vinogradu, saj sta od njega močno odvisna rast in pridelek. Rez najstarejše trte na svetu pa je hkrati tudi protokolarni dogodek, saj ob tej priložnosti mesto Maribor poklanja cepiče Stare trte izbranim partnerskim mestom oz. občinam ter organizacijam doma in po svetu.

Pred Hišo Najstarejše trte bodo od 10.00 do 13. ure postavljene stojnice s ponudbo lokalnega vina in domačih dobrot, obiskovalci pa bodo lahko od 11. ure naprej kupili tudi cepljenko potomk najstarejše trte, sporočajo iz mariborskega zavoda za turizem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.