12:52, pet, 17. Maj

Tovornjaki ne bodo vozili skozi Lenart





V Lenartu si že dlje časa prizadevajo, da bi tovornjake, ki se vsak dan valijo z avtoceste proti tamkajšnji industrijski coni ali naprej proti Gornji Radgoni in Avstriji, preusmerili iz središča kraja na obrobje. Z 20. marcem bodo tovornjaki tako vozili po označeni poti, ki bo zaobšla središče Lenarta.

Po besedah lenarškega župana Janeza Krambergerja je za preusmeritev tovornega prometa izven središča Lenarta že vse pripravljeno. S prometnimi znaki bodo tovornjake preusmerili, da namesto na izvozu Lenart zapustijo avtocesti na izvozu Sveta Trojica oziroma Spodnja Senarska. “Tako bi tovornjaki nad sedem ton in pol, ki zdaj vozijo skozi Lenart, zaobšli mesto in šli po t.i. vzhodni obvoznici direktno v industrijsko cono in nato nadaljevali pot proti Gornji Radgoni,” pojasnjuje župan.

Na Direkciji RS za infrastrukturo so pojasnili, da se promet težkih vozil, ki so namenjena proti Gornji Radgoni preusmeri tako, da avtocesto zapustijo na priključku Sveta Trojica, nadaljujejo pot po državni cesti, nato pa pred naseljem Radehova zavijejo na cesto Radehova – Spodnji Porčič, nato pa nadaljujejo vožnjo po označeni poti. Obvoz za tovorna vozila bo namreč označen s prometno signalizacijo.

Preusmeritev tovornjakov s središča Lenarta
Preusmeritev tovornjakov s središča Lenarta

Že lani so v občini Lenart izvedli nekatera gradbena dela na tej magistralni cesti, tudi širitve križišč. Sicer pa je želja lenarškega župana, da bi država zgradila severno navezovalno cesto, ki je v državnem lokacijskem načrtu.

Brez tovornjakov v centru Lenarta

Po izračunih Direkcije RS za infrastrukturo se skozi Lenart dnevno pelje 367 tovornih vozil, katerih masa je večja od sedem ton in pol. Na Direkciji pravijo, da se bo s tem ukrepom središče Lenarta razbremenilo težkega tovornega prometa. “Na območju najgosteje poseljenega dela naselja Lenart, pa se bodo s tem zmanjšale emisije hrupa in izpušnih plinov ter izboljšale prometno varnostne razmere še posebej za ranljive udeležence v prometu,” so še zapisali na Direkciji.

Tovornjaki z 20. marcem tako več ne bodo vozili skozi središče Lenarta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.