00:29, sob, 4. Maj

Tradicionalno srečanje koroških upokojencev





Znotraj 21-letne tradicije Vuzeniških dni, so svojih 11 let s tradicionalnim srečanjem danes zabeležili koroški upokojenci. Tudi letos so se ob domači glasbi in pesmih družili v šotoru.

vuzenica_upokojenci

Upokojence koroške regije vsako leto v goste povabijo člani domačega Društva upokojencev Vuzenica. Kot je povedal njihov predsednik Oto Vačovnik, starejši potrebujejo druženje. “Izkoristimo priliko vsako leto v času Vuzeniških dni. Letos je precej ljudi, še več kot prejšnja leta.”

vuzenica_upokojenci-7

Kakor je v navadi je zbrane tudi letos nagovoril župan Franjo Golob, ki se je starejšim zahvalil za “vso dosedanje delo in žulje, ki ste ga vložili v naše kraje.” Zaželel jim je prijeten in pester popoldan.

vuzenica_upokojenci

Upokojenke in upokojenci so povedali, da v Vuzenico resnično radi prihajajo. Tam prisluhnejo domači glasbi, letos celo skeču, ki ga pripravili člani domače humoristične sekcije, se pogovarjajo in obujajo spomine. Kar nekaj pa se jih je srečanju pridružilo po regijskem kegljaškem turnirju, kajti v šotoru so najboljšim podelili priznanja in pokale.
Podrobnosti v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.