02:03, sob, 27. Apr

TRAGIČNA USODA: Predstavili rezultate obdukcije, bi ga čelada lahko rešila?





Po tragični smrti Marka Grilca se je oglasil tudi njegov brat Luka Grilc, ki je zapisal, da je obdukcija pokazala, da Marka ne bi rešila pred smrtjo niti čelada.

Na družbenih omrežjih je zapisal, da je tragična novica o smrti Marka bila za družino šok, ki ga je nemogoče opisati. Zahvaljuje se za vsa sporočila in pozitivno energijo, ki jo poošiljajo ljudje. Pravi še, da jim res veliko pomeni, da so ljudje sočutni. “Vse zgodbe, objave, sporočila in medijska pokritost kažejo, da Marko ni bil le prvak v deskanju na snegu in spoštovan športnik, ampak tudi vizionar, navdih in ljubljen s strani toliko ljudi po svetu. Tako srečen je bil v vlogi superjunaka očeta, strica in moža,” je dodal.

Omenil je, da je družina zdaj skupaj, da pomagajo Markovi osem mesecev noseči ženi Nini Grilc, sinu in hčerki pa tudi staršema, da prebrodijo te težke trenutke.

Počila mu je aorta

Zdaj pa naj Marka ne bi mogla rešiti niti čelada, je zapisal in opisal bratovo zadnjo vožnjo: “Bila je sproščena vožnja po ledeniku Tiefenbach v Söldnu, pri nizki hitrosti, med rutinskim pregledom pobočja, brez načrtovanega ekstremnega deskanja niti za naslednji dan snemanja. Med opravljanjem svojega dela in športa, ki ga je imel rad, je udaril z levo stranjo v predelu prsnega koša, kar je povzročilo travmo, počila mu je aorta, je pokazala obdukcija. Smrt je bila takojšnja brez trpljenja in bolečine. Čelada ga ne bi rešila. Nekdo bi lahko rekel, da mu je bilo usojeno postati legenda. Pravim, to ni pravično!”

Nekaj zavojev za Marka

Pozval je še, da naj gredo ta petek vsi ven, kjer koli so že, in naredijo nekaj zavojev za njegovega edinega brata, njihovega ljubega Marka In zaključil s sporočilom bratu: “Brate, pogrešal te bom in sem zelo ponosen nate!”

Spomnil je še, da je Marko umrl natanko pet let po nesreči, točno na isti dan je namreč pred petimi leti imel nesrečo, v kateri si je poškodoval hrbet.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.