17:38, sob, 20. Apr

Trail in Bike maraton Pohorje z novostjo in eksotično udeležbo





Četrto leto zapored bo zadnji avgustovski vikend (25. in 26. 8.) na Mariborskem in Ruškem Pohorju v znamenju mednarodnega športno-humanitarnega dogodka Trail & Bike maraton Pohorje. Organizacijska ekipa Društva Aktivni smo ambiciozno zaključuje priprave na nadgrajeno prireditev – z novo traso in široko mednarodno udeležbo, celo tekačev iz eksotičnih držav.

Prva letošnja novost je na novo speljana trasa 10 kilometrskega trail teka s startom in ciljem v prireditvenem prostoru v Rušah. Krožno speljana trasa bo tekačem, ki bodo tekli na najkrajši razdalji, namenila vso pozornost navijačev, ki so je bili doslej deležni vsi tisti, ki so tekli na 22 kilometrskem (pol-) in 44 kilometrskem maratonu Pohorje. Glas o prireditvi, ki povezuje Ruško in Mariborsko Pohorje, pa se je očitno razširil tudi v izjemno oddaljene države Sveta. Letos je namreč svojo udeležbo potrdila trail tekačica iz Južne Koreje, sicer pa se bodo na pot Trail in Bike maratona Pohorje podali tekači in kolesarji iz 9 držav. Gotovo k širjenju glasu pripomoreta tudi nova ambasadorja maratona – ultra tekač Robert Kereži in lanskoletna absolutna zmagovalka in kraljica Maratona Pohorje (44 km) Mojca Koligar. Tekačem letošnje najdaljše preizkušnje med pohorskimi gozdovi bosta gotovo predstavljala močno konkurenco. Prijave na Trail maraton Pohorje so se sicer zaključile 15. avgusta, medtem ko so prijave na Bike maraton Pohorje možne še na dan prireditve. Organizatorji pa so namignili, da so na dan tekmovanja dobrodošli tudi tisti tekači, ki so zamudili prijave na spletu.

trail maraton pohorje 2016 (6)

Vsakoletna dobrodelnost in spodbuda utripu kraja
Med uvajanjem novosti, so organizatorji Trail in Bike maratona Pohorje odločeni, da vsakoletna stalnica ostaja dobrodelnost. “Društvo Aktivni smo že tradicionalno odmeri del izkupička prireditve v dober namen. V dobrodelni sklad, ki ga bodo na prireditvi v soboto ob 14.30 predali OŠ Janka Glazerja Ruše za otroke iz socialno šibkejših družin, bodo organizatorji s pomočjo udeležencev prireditve namenili:
– celotni znesek, ki ga zberejo s simboličnimi prijavninami za dobrodelni pohod na Martnico,
– 1 EUR od vsake plačane prijave udeleženca tekmovalnega dela,
– 1 EUR od vsake prodane uradne majice Trail in Bike maratona Pohorje,
– humanitarne prispevke tekmovalcev ob plačilu prijavnine
,” so pojasnili v društvu Aktivni smo. Kot vsako leto doslej, si bodo tudi tokrat prizadevali k udeležbi in obisku spremljevalnih aktivnosti privabiti svoje soobčane, lokalne in prebivalce iz okoliških krajev. Verjamejo, da bodo izkoristili priložnost obiska mednarodne, športno-dobrodelne prireditve, ki se odvija na njihovem “dvorišču” in ponuja številne priložnosti za družinski, rekreativni vikend.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.