03:15, pon, 24. Jun

Trajković v Rusiji na petem mestu

V Moskvi so začeli s prvim od štirih turnirjev za veliko nagrado, ki so po svetovnem prvenstvu najpomembnejša letošnja tekmovanja pod okriljem svetovne zveze. Pd slovenskih predstavnikov je v Rusiji nastopil Ivan Trajković, v kategoriji nad 80 kilogramov. Trajkovićeva pot proti višjemu številu točk za svetovno lestvico se je zaključila v četrtfinalu, kjer ga je z 18:5 premagal Rus Roman Kuznetsov.

Kot pišejo na WTF Slovenija, je bil Trajković kot drugi nosilec v prvem krogu prost, tako da si je lahko ogledal dvoboj nasprotnika v drugem krogu. Argentinec Martin Sio je premagal Kazahstanca Ruslana Zhaparova. Argentinca naš prvak zelo dobro pozna, saj ga je leta 2014 premagal na dveh turnirjih v Evropi. Enako je bilo tudi tokrat, saj je Ivan nadzoroval dvoboj in zmagal s precejšnjo razliko. Rezultat je bil 12:4. V četrtfinalu je bil Trajkovićev nasprotnik Rus Roman Kuznetsov premočan. Prvi dve rundi sta bili še izenačeni, v tretji pa je Kuznetsov, ki je na letošnjem svetovnem prvenstvu osvojil bron v kategoriji nad 87 kilogramov in bil na lanskem evropskem prvenstvu drugi, pobegnil na varno razliko in dvoboj prepričljivo dobil. »Prvi dvoboj proti Argentincu sem dobil suvereno. Že po prvi rundi sem vodil s 6:1 in do konca dvoboja samo še višal vodstvo. V drugem dvoboju je bilo napeto vse do konca. Kuznetsov je v drugi rundi povedel s 5:2. Pol minute pred koncem dvoboja je bil rezultat 8:5. Nato sem prejel »brezvezno« točko. Sledil je opomin za padec in razlika je še nekoliko narastla. Zadnje sekunde sem napadal odprto, kar je Rus dodatno izkoristil in zmagal z 18:5. Kljub porazu sem zadovoljen, saj sem videl, da se lahko enakovredno borim z nasprotniki iz najtežje kategorije. V Moskvi mi je bilo najbolj pomembno, da vidim, kako se lahko z 10 kilogrami manj kot sem jih imel v lanskem letu, borim proti večjim in močnejšim borcem,« je po koncu četrtfinala sporočil iz Rusije Ivan Trajković, ki je za končno peto mesto prejel 8.64 točke za svetovno lestvico. Roman Kuznetsov je v Moskvi šel do konca. V finalu je s pomočjo zlate točke ugnal Korejca Kyo Don Ina in si ob precejšnji finančni nagradi prislužil še 40 točk za svetovno lestvico.

rezultati, Vir: WTF Slovenija
rezultati, Vir: WTF Slovenija

Sicer pa bo v moskovski košarkarski areni, v kateri domuje CSKA, v treh dneh tekmovalo 215 taekwondoistov iz 53 držav. Zanimivo je, da v Moskvi pod okriljem svetovne zveze tekmuje tudi ekipa beguncev. Med najbolj znanimi udeleženci »moskovske bitke«, kot so turnir poimenovali organizatorji, so olimpijski in svetovni prvaki – Ahmad Abughaush, Bianca Walkden, Cheick Sallah Junior Cisse, in Ah-Reum Lee, ki je bil na letošnjem svetovnem prvenstvu izbran za najboljšega borca. Osem zmagovalcev bo za nagrado prejelo po 5000 ameriških dolarjev. Srebrna medalja je vredna 3000 dolarjev, bronasta pa 1000, poroča WTF Slovenija.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.