01:23, pet, 29. Mar

Trener Kranjca Bergant: Če to ni dobro, potem pa res ne vem, kaj je





Glavni trener slovenske moške ekipe za tehnični disciplini Klemen Bergant je bil eden izmed bolj zadovoljnih trenerjev na Pokalu Vitranc. Žan Kranjec je najprej ponovil in nato izboljšal svojo najboljšo vitranško uvrstitev ter bil še na devetem veleslalomu to sezono del “top 10”. Če to ni dobro, potem res ne vem, kaj je, je prepričan trener.

“Žan je bil peti in nato četrti, Štefan Hadalin je bil v soboto 17. Zadovoljen sem s pristopom obeh fantov. V soboto so bili štirje boljši od Žana, v nedeljo trije, ampak to tako, da so bili ti trije, ki so bili na stopničkah, dosti boljši od Žana in vseh drugih,” je dejal.

Bergant po veleslalomih za svetovni pokal na domačem hribu ni želel govoriti o tem, da je Kranjec zapravil stopničke. “Žan je bil četrti najboljši. Prepričan sem, da je poskušal dati maksimum in tukaj nimamo kaj dodati. Če daš maksimum, prideš v cilj in so trije boljši od tebe, si nimaš kaj očitati. Zadovoljen sem z njegovim pristopom, v nedeljo je iz tekme potegnil, kar je bilo možno.”

“Žan je bil to sezono na desetih veleslalomih devetkrat med šest. Če to ni dobro, potem pa res ne vem, kaj je dobro. Imamo enega izvenserijskega smučarja, ki vse zmaga (Marco Odermatt, op. STA), Žan je bil trikrat na stopničkah, razen v Ameriki slabši kot šesti ni bil. Moramo biti malo realni. Žan ni edini na svetu, ki trenira. Ne trenira v najbogatejši državi, v najbogatejši zvezi, nima najboljših pogojev, ampak se bori z najboljšimi na svetu,” je dejal.

Bergant je pohvalil trud kranjskogorskih organizatorjev, ki so tako dobro pripravili progo, da je lahko zdržala dva dneva tekmovanj in štiri veleslalomske vožnje.

“Tekme so bile super. Vedeti moramo, da smo sredi marca, da smo na 900 metrih nadmorske višine. Treba je čestitati organizatorjem. Imeli so blazno težek teden, na koncu pa smo vsi imeli srečo, da se je v soboto zjasnilo in da so bile izredno lepe tekme. Ne vem, kako se je videlo vse to iz cilja, ampak gledalcev je bilo veliko, proga poštena in tudi trenerji drugih ekip so bili res zadovoljni.”

“Treba pa je vedeti, da so imeli Kranjskogorci teren pripravljen. Če ne bi bil pripravljen tako dobro, kakor je bil, tudi jasna noč ne bi nič pomagala. Že februarja so naredili odlično delo, tako da samo čestitke,” je še dodal Bergant.

Med pogovorom z novinarji v mešani coni v ciljnem izteku je do trenerja pristopil Kranjec, s katerim sta se objela. Trener pa je svojemu varovancu nato dejal, da je naredil maksimalno, kar je lahko.

V zvezi s finalnim veleslalomom v Andori pa Bergant pravi, da bo ta tekma ravno tako pomembna, kakor prva tekma v sezoni. Tudi za končno razvrstitev, v kateri ima Kranjec na tretjem mestu 440 točk in s tem 51 točk naskoka pred zasledovalci v boju za stopničke v veleslalomskem seštevku. “S to miselnostjo bo treba iti tudi na tekmo, poskusiti se najboljše peljati, poskusiti zmagati, potem pa se bodo fantje prešteli. Na koncu bo tisti, ki bo najboljši od tretjega mesta naprej, tretji, ker sta prvi in drugi že neulovljiva.”

Kranjec in ekipa se bodo v Andoro odpravili najverjetneje v torek. Kranjec bo letel z letalom iz Benetk v Barcelono, ostali člani ekipe pa se bodo peljali po cesti.

“Govoril sem s trenerjem andorskega smučarja Joana Verduja, ki pravi, da je zelo ledeno. V torek je napovedano nekoliko slabše vreme, potem je napoved spet dobra. Žan ima lepe spomine na Andoro. Na finalu sezone pred štirimi leti je bil tam na stopničkah s tretjim mestom. To pomeni, da mu proga ustreza, poskusili se bomo pripraviti, da bo Žan dobro dirkal tudi v soboto.”

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.