22:31, pet, 19. Apr

Trije umetniki prvič skupaj v Mariboru





Zvonko Štraus, Kaja Lukač in Rajko Ferk, so v petek zvečer v Mariboru odprli vrata svoje prve skupne razstave.

Minuli petek, se je Zvonko Štraus z umetnikoma Rajkom Ferk ter Kajo Lukač kljub svoji dolgi bibliografiji razstav, prvič predstavil v rodni Sloveniji.

FOTO: Facebook Rajko Ferk
FOTO: Facebook Rajko Ferk

Likovna tehnika “airbrush” nam je sicer znana na ekscentričnih avtomobilih, vendar airbrush na platnu je pa povsem druga zgodba. Atrakcija je bila slika Odette: Duša, dimenzije 160 cm2 , ki je bila prikazana premierno in hkrati poslednje, saj že “biva” v novem domu. Rajko Ferk, je namesto svojih vrhunsko tehnično izvršenih in politično provokativnih del, v ospredje postavil dogodek kolonije Duplek Art 6, ki jo prireja v začetku junija. Kolonije se bo udeležilo 44 umetnikov iz 14 različnih držav, da o sami vsebini in potujoči razstavi sploh ne govorimo.

Ob odprtju razstave, so goste večera razvajali tudi z degustacijo vin Vinarstva in vinotoča Mak. Umetniki so ob aromatskem kozarčku in sproščenem klepetu z obiskovalci uživali vse do polnoči, saj je dobra energija onemogočala odhode domov. ” Ta petkov večer je razveselil obiskovalce, nam avtorjem razstave, pa dal tisti občutek vrednosti in podpore, ki poplača vloženo delo,” dodaja umetnica Kaja Lukač,  ter sporoča, da razstava ostaja odprta vse do 8. junija.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.