20:37, čet, 18. Apr

Trojna zmaga Davida Klobase: od danes je tudi državni svetnik





Trojiški župan David Klobasa, ki je pred dnevi prepričljivo dobil še en štiriletni mandat za župana, je na današnjih volitvah za državnega svetnika osmih prleško-štajerskih in devetih podravskih občin premagal protikandidate in postal državni svetnik.

Pomurje, kjer je kandidiral David Klobasa, je razdeljeno na dve volilni enoti, trojiški župan je kandidiral v enoti s 17 občinami.  Na tem desnem bregu Mure je bilo šest kandidatov. Poleg Klobase še aktualni državni svetnik Branko Šumenjak ter Mojca Žnidarič, Janez Leopold, Matej Izak in Roman Leljak.

Podpora več elektorjev

Novoizvoljeni državni svetnik David Klobasa je imel uradno le enega elektorja, uspel pa je pridobiti še podporo drugih. Elektorji namreč niso zavezani k temu, da bi morali dati glas svojemu kandidatu. Gre namreč za odločitve, ki presegajo strankarske delitve. Klobasa je dobil glasove sedmih elektorjev iz 17 občin. Gre sicer za občine Benedikt, Cerkvenjak, Gornja Radgona, Križevci, Lenart, Ljutomer, Ormož, Radenci, Razkrižje, Sveta Ana, Sveti Jurij ob Ščavnici, Veržej, Apače, Središče ob Dravi, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž in Sveti Jurij v Slovenskih goricah.

Prepričal z idejo o forumu, na katerem bi se lokalne skupnosti povezale na več področjih

David Klobasa nam je po današnji izvolitvi povedal, da je najverjetneje elektorje prepričal s svojo idejo o političnem in gospodarskem forumu 17 občin. Na tem forumu bi namreč rad povezal vseh 17 občin tako, da bi predstavniki občin, javnih zavodov in gospodarstva v vseh 17 občinah ustvarili močno povezanost ter našli stične točke za delovanje naprej.

 Absolutni zmagovalec na lokalnih volitvah

Klobasa je, kot rečeno, pred nekaj dnevi na lokalnih volitvah zmagal z veliko večino zbranih glasov in ponovno postal župan Svete Trojice v Slovenskih goricah, v občinski svet pa so volivci izvolili vseh njegovih 11 kandidatov in kandidatk za občinske svetnike oziroma svetnice. Z današnjo izvolitvijo v državni svet pa je tako rekoč postal trojni zmagovalec volitev na lokalni ravni.

Dejaven v več skupinah, odborih in klubu

David Klobasa je bil sicer pred županovanjem že zaposlen v državnem zboru kot strokovni sodelavec poslanske skupine, poleg tega je v vodstvu stranke Nova Slovenija bil znova tudi izvoljen v izvršilni odbor stranke. Je tudi predsednik Kluba županov Nove Slovenije, kar je največji županski klub v državi. Prav tako je tudi predsednik delovne skupine Skupnosti občin Slovenije za vodne površine, šport in rekreacijo. V teh združenjih deluje operativno.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.