06:28, sob, 20. Apr

Tudi v Mariboru danes akcija “Častim pol litra krvi”





Pod okriljem Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) bo aprila po vsej Sloveniji potekala tradicionalna študentska krvodajalska akcija Častim pol litra. V akciji bodo sodelovale vse tri javne univerze.  Prvi z akcijo pričenjajo v Mariboru. 

 Krvodajalska akcija

Z akcijo želijo študente spodbuditi k darovanju, saj bo vsaka četrta oseba vsaj enkrat v življenju potrebovala kri. V  Mariboru pričenjajo z akcijo že danes, in sicer od 9. do 14. ure v Študentskem kulturno prireditvenem centru ŠTUK ter v torek od 9. do 15. ure v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor. Za prijavljene študente bo v Mariboruorganiziran brezplačen prevoz do prostorov, kjer bo akcija potekala, so sporočili iz mariborske študentske organizacije.

V Ljubljani bo kri možno darovati v torek od 7. do 14. ure in v sredo od 7. do 15. ure v prostorih Zavoda za transfuzijsko medicino Ljubljana, so zapisali v ljubljanski študentski organizaciji.

V akciji pa bodo lahko sodelovali tudi primorski študentje. V Splošni bolnišnici Izola bo od torka do četrtka krvodajalska akcija potekala od 7.30 do 11. ure. Tudi na Primorskem bo za vse prijavljene študente organiziran prevoz iz Kopra, v sredo in četrtek pa tudi iz Portoroža, so sporočili iz Študentske organizacije Univerze na Primorskem.

Vsi prijavljeni študentje bodo prejeli malico in simbolično darilo, so še sporočili iz študentskih organizacij.

Kot so še zapisali v ŠOS, so se akciji pridružili tudi številni slovenski študentski klubi. Krvodajalsko akcijo bodo v svojih krajih v določenih terminih v aprilu organizirali tudi Klub študentov Ruš, Selnice in Lovrenca, Klub študentov Ilirska Bistrica, Klub jeseniških študentov, tudi Klub goriških študentov, Ribniški študentski klub ter posavski, ptujski, trboveljski in radovljiški študentje. Akciji so se pridružili tudi študentje iz Kranja, Žalca, Dravske doline, iz Sevnice, Slovenske Bistrice in Študentski klub GROŠ.

Študentska organizacija Slovenije sicer vsako leto izvede dve krvodajalski akciji, eno spomladi in drugo jeseni, uspeh akcije pa je vsako leto večji, so sporočili s ŠOS. Na zadnji jesenski akciji je kri darovalo 1594 študentov v 17 krajih po Sloveniji.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.