17:35, čet, 28. Mar

Učenci četrtih in petih razredov bodo na Pohorju smučali brezplačno





Smučarska zveza Slovenije že peto leto zapored organizira akcijo Šolar na smuči, ki bo med 20. in 25. januarjem učencem četrtih in petih razredov osnovnih šol omogočila brezplačno, zabavno in predvsem poučno smučarsko izkušnjo.

Smučanje je pregovorno slovenski šport in zanimanje zanj se v zadnjih letih ponovno povečuje. Če je bilo smučanje še dve desetletji nazaj dosegljivo vsem, je v zadnjem času opaziti, da smuča vedno manj otrok. Da bi čim večjemu številu otrok omogočili to lepo izkušnjo, bo že peto leto zapored med 20. in 25. januarjem potekala akcija Šolar na smuči. Otroci bodo smučali na Krvavcu, Rogli, Mariborskem Pohorju in Cerknem. Tako bodo smučarski centri skupaj s Smučarsko zvezo Slovenije, Zavodom za šport Republike Slovenije Planica in Policijo, učencem četrtih in petih razredov osnovnih šol omogočili brezplačno, zabavno in predvsem poučno smučarsko izkušnjo.

Smučišče; FOTO: Facebook Visit Pohorje
Smučišče; FOTO: Facebook Visit Pohorje

Namen akcije je, da se otroci naučijo osnov smučanja ter pred prihajajočimi zimskimi počitnicami osvojijo pravila varnosti na smučiščih. Od leta 2014, ko je Šolar na smuči zaživel, smo v okviru akcije omogočili brezplačen smučarski dan že skoraj 10.000 učencem in več kot polovica jih je prvič stopila na smuči. Želja vseh partnerjev projekta je, vlagati v znanje in skupaj s smučarskimi centri, šolami in društvi približati otrokom enega najlepših zimskih športov. Zato bo tudi letos smučanje in učenje smučanja za vse otroke v akciji brezplačno, tako bodo štirje smučarski centri v petih dneh gostili 2500 šolarjev na smučeh. Častni pokrovitelj akcije je predsednik republike Slovenije, Borut Pahor, katerega potrditev prihoda na otvoritveni dogodek še pričakujemo.
Mariborski otroci bodo na Mariborskem Pohorju brezplačno smučali prihajajočo sredo, 23. januarja 2019.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.