10:46, sob, 20. Apr

UKC Maribor dobil finančna sredstva za nakup medicinske in zaščitne opreme





Univerzitetni klinični center Maribor je dobil sredstva za nakup medicinske in zaščitne opreme za zdravljenje bolezni covid-19.

FOTO: UKC Maribor

Kot so zapisali se iskreno zahvaljujejo Pošta Slovenije, ki je za nakup medicinske in zaščitne opreme za zdravljenje bolezni covid-19 UKC Maribor namenila 20.000,00 evrov. Ob tem je mag. Boris Novak, generalni direktor Pošte Slovenije, dejal: “Z našo pomočjo Univerzitetnemu kliničnemu centru Maribor želimo vsaj nekoliko olajšati breme zdravnikom, medicinskim sestram in ostalemu zdravstvenemu osebju, ki neumorno in predano skrbijo za varnost in zdravje vseh najhuje ogroženih. Hvala za vaš trud in požrtvovalnost! Upamo, da bo donacija Pošte Slovenije za nakup medicinske in zaščitne opreme pripomogla k hitrejšemu okrevanju čim večjega števila bolnikov.”

FOTO: UKC Maribor

Vsaka pomoč pri zagotavljanju potrebnih sredstev izredno dragocena

Vojko Flis, direktor UKC Maribor pa je povedal: “V UKC Maribor se v dani situaciji dnevno spopadamo z omejitvijo virusa SARS-CoV-2 in zdravljenjem bolezni Covid-19, ki jo povzroča. Za dosego cilja pa ni dovolj le vrhunska usposobljenost in strokovnost našega zdravstvenega osebja, njihova vnema in požrtvovalnost, temveč tudi primerna in zadostna medicinska ter zaščitna oprema. Prizadevamo si za zagotovitev zadostne količine ventilatorjev, monitorjev, perfuzorjev in osebne varovalne opreme. Vsaka pomoč pri zagotavljanju potrebnih sredstev za nakup navedene opreme je za UKC Maribor izredno dragocena.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.