01:38, pet, 29. Mar

UKC Maribor: Med novimi ukrepi tudi da v celoti ukinjajo nenujne kirurške procese





Zaradi poslabšanja epidemiološke situacije na državnem nivoju so tudi v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor sprejeli dodatne ukrepe, ki stopijo v veljavo jutri, v petek, 13. marca 2020. Med drugim se v UKC Maribor v celoti ukinjajo nenujni kirurški posegi, izvajali bodo le urgentne kirurške posege in kirurške posege pri karcinomskih pacientih.

Novi ukrepi v UKC Maribor:

· V UKC Maribor se v celoti ukinja elektivni (nenujni) kirurški program.
· Izvajajo se le urgentni kirurški posegi in kirurški posegi pri karcinomskih pacientih.
· V celoti se ukinjajo vsi neurgentni diagnostični in terapevtski postopki za ambulantne paciente, v celotnem UKC Maribor.
· Izvajajo se le diagnostični in terapevtski postopki pri pacientih napotenih v UKC Maribor, s stopnjo nujnosti »nujno (1)«.
· Za potrebe zdravljenja pacientov okuženih s Covid-19 se izprazni celotna stavba Klinike za ginekologijo, ki se preseli v 9. in 10. etažo Klinike za kirurgijo.
· Zdravstveni kader (zdravniki, medicinske sestre, ostali zdravstveni in nezdravstveni kader), ki je opravljal delo na deloviščih, ki so začasno ukinjena, se razporedi na delovišča, kjer zdravstvenega kadra ni dovolj.
· Od 16. 3. 2020 naprej se, do preklica, zaustavi izvajanje programa DORA in SVIT.
· V ambulanti za ultrazvočni pregled kolkov pri dojenčkih bomo do preklica izvajali preglede samo v primeru, da je bilo ob predhodnem ultrazvočnem pregledu ugotovljeno, da gre za patološke kolke (kolki z oceno III, IV ali D). Ultrazvočno presejanje kolkov se do preklica ne bo izvajalo.

Podrobno je ukrepe in druge relevantne informacije danes predstavil strokovni direktor UKC Maribor Matjaž Vogrin:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.