07:03, pet, 29. Mar

UKC Maribor: Odstopila glavna sestra Klinike za interno medicino, kaj se dogaja?





Uspeli smo izvedeti, da je stanje v UKC Maribor precej pestro. Preverili smo, ali drži informacija, da sta iz položajev odstopili glavna sestra Klinike za interno medicino mag. Jožefa Tomažič, univ. dipl. org. in pomočnica direktorja UKC za področje zdravstvene nege Hilda Rezar, mag. zdr. neg..

Na UKC Maribor so nam po šestih dneh odgovorili: “Strokovna vodja zdravstvene nege Klinike za interno medicino je odstopila s položaja – nov razpis je objavljen. Pomočnici direktorja za področje zdravstvene nege, z dnem 31. 3. 2023, poteče 4-letni mandat strokovne vodje zdravstvene nege bolnišnice.”

Kot je znano se v UKC Maribor srečujejo z veliko kadrovsko stisko, ki pa s seboj prinaša dodatne težave.

Na nekaterih oddelkih ni dovolj zaposlenih zato prihaja do preobremenjenosti delavcev, pa tudi prerazporeditev kadra. O razlogih, zakaj je odstopila Tomažičeva v UKC Maribor niso želeli govoriti.

Pojavila so se tudi namigovanja o zamenjavi direktorja UKC Maribor Antona Crnjaca, a o tem svet zavoda na zadnji seji ni razpravljal. Crnjac je bil bolniško odsoten, predsednika sveta zavoda Aleš Šabeder pa po, kot so takrat poročali na STA, po seji ni želel dajati izjav za medije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.