00:23, sob, 27. Apr

Ukradli več kot 6 km bakrenih vodnikov





Neznani storilci so od januarja do minulega vikenda v petih “akcijah” odtujili več kot 6 km bakrenih vodnikov in daljnovodov s katerim upravlja Elektro Maribor. Kot je danes pojasnili predsednik uprave omenjenega elektrodistributerja Borisa Soviča, so se kraje dogajale na območju med Mariborom in Slovensko Bistrico.

elektrika kabli (2)

Skupno naj bi za zdaj še neznani nepridipravi oškodovali za približno 60.000,00 EUR, a Sovič poudarja, da je še večja težava kakor škoda podjetju, dejstvo, da so to tovrstne “akcije” življenjsko nevarne.

Storilci s takim ravnanjem izjemno ogrožajo tudi svoje življenje, uničeno omrežje pa predstavlja veliko neposredno nevarnost tudi za okoliške odjemalce. Zaradi prekinitve vodnikov namreč lahko pride tudi do izpada v oskrbi z električno energijo, kar se je v enem od primerov tudi zgodilo, brez napajanja pa je takrat ostalo 7000 odjemalcev.

Ker gre za izjemno nevarno in kaznivo dejanje, v Elektru Maribor prosijo uporabnike omrežja, da vsako morebiti koristno informacijo sporočijo na telefonsko številko 113.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.