08:41, ned, 28. Apr

Umrl priljubljen mariborski pediater





Zaokrožila je vest, da je umrl Zlatan Turčin, pediater nevrolog – pedopsihiater.

Po končanem študiju na Medicinski fakulteti v Zagrebu je opravil specializacijo iz pediatrije na Medicinski fakulteti v Ljubljani. Opravil je tudi podiplomski študij iz pedopsihiatrije na Medicinski fakulteti v Ljubljani in na Medicinski fakulteti v Zagrebu ter podiplomski študij iz družinske dinamike, zapišejo na vizita.si.

Zaposlen je bil v Splošni bolnišnici Maribor na Kliničnem oddelku za pediatrijo. Največ se je ukvarjal z otroki in mladostniki z duševnimi, čustvenimi in vedenjskimi motnjami, veliko pozornosti pa je posvetil tudi družinski terapiji. Posebno strokovno skrb je posvetil problemom odvisnosti zaradi uživanja nedovoljenih substanc. Poleg dela na oddelku in ambulanti je vodil tudi terapevtske skupine in učne delavnice.

Bil je član upravnega odbora Pedopsihiatrične sekcije Slovenije in koordinacije za probleme zlorabe psihoaktivnih snovi ter višji predavatelj na Visoki zdravstveni šoli Univerze v Mariboru. Predaval je tudi študentom medicine, sekundarijem in specializantom.

Iskreno sožalje vsem žalujočim.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.