13:04, čet, 2. Maj

Umrla 24-letna sopotnica





Policija je bila včeraj, ob 15.50, obveščena, da se je na Ptujski cesti v Mariboru, pri odcepu za hitro cesto H2, v smeri proti Mariboru, zgodila huda prometna nesreča. Na kraj so se napotili policisti, reševalci in gasilci.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Policisti so opravili ogled kraja prometne nesreče, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo. Na kraju sta bila tudi dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča v Mariboru in pristojni tožilec.

Ob 15.50, je 38-letni državljan BiH vozil osebni avtomobil po levem prometnem pasu, desnega smernega vozišča Ptujske ceste, iz smeri Miklavža proti centru Maribora. Pred odcepom za hitro cesto H2, je z vozilom zapeljal v levo in s sprednjim levim kolesom trčil v robnik dvignjene površine, ki ločuje smerni vozišči. Po trčenju je z levimi kolesi zapeljal na dvignjeno travnato površino, z levim bočnim delom vozila oplazil kovinsko mrežasto ograjo, na sredini dvignjene ločilne površine, nato pa s prednjim levim delom vozila silovito trčil v kovinski drog vertikalne prometne signalizacije.

V prometni nesreči je 24-letna sopotnica iz Slovenske Bistrice, ki je sedela zadaj levo, utrpela tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrla. Voznik in sopotnik na prednjem sedežu, 41-letnik iz Miklavža na Dravskem polju, sta utrpela hude telesne poškodbe in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor, kjer sta ostala na zdravljenju.

Ogled kraja prometne nesreče so pod vodstvom dežurne preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča v Mariboru in ob navzočnosti dežurne državne tožilke iz ODT V Mariboru, opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. Preiskovalna sodnica je odredila izvedeniški pregled udeleženega vozila, da se bo ugotovilo ali je bilo vozilo pred nesrečo tehnično brezhibno. Policisti so ugotovili, da je samo voznik v vozilu uporabljal varnostni pas, sopotnika pa ne.

Voznika bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.