21:56, ned, 12. Maj

Umrla je 110 let stara Tilka, druga najstarejša Slovenka





V svojem 111. letu starosti je umrla Matilda Bračun Tilka,  ki je bila druga najstarejša Slovenka. Pred časom pa tudi najstarejša Slovenka, ki je preživela covid-19.

Tilka se je rodila leta 1913, ko je bila na naših tleh še Avstro-Ogrska. Osnovno šolo je končala v Ljubljani, kasneje je se zaposlila v Pletenini. v tovarni v ljubljanskih Mostah, nato pa v Saturnusu, prav tako ljubljanski tovarni. Tudi potem, ko se je že upokojila, je še vedno pletla in šivala tapiserije.

Bila je poročena, rodila je enega sina, poročajo na portalu svet24. Mož in sin sta že umrla. Tilka je živela v Ljubljani do leta 2017, ko pa je bila stara 103 leta, pa se je preselila v Dom starejših v Horjulu.

Posebej je postala znana, ko je januarja 2021 uspešno preživela covid-19.  Tilko sta septembra lani, ko je praznovala 110. rojstni dan, obiskala predsednica Nataša Pirc Musar in nekdanji predsednik Borut Pahor.

Do svoje smrti je veljala za drugo najstarejšo Slovenko. Starejša od nje je bila samo še  111 let stara  Julijana Zakrajsek. , ki se trenutno ponaša z osupljivimi 111 leti.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.