20:21, ned, 5. Maj

Univerza v Maribor v razpisu za direktorsko mesto brez programa dela, vizije kandidatov očitno niso pomembe





Poročali smo že o tem, da je vroča tema trenutno imenovanje novega direktorja Študentskih domov Maribor UM.

Medtem, ko je strokovni svet Študentskih domov Maribor podprl zdaj že nekdanjo direktorico Majo Krajnc Ružič, so senatorji sledili predlogu rektorja Zdravka Kačiča, in so podporo izkazali Borutu Gabru. Jih je pa, vsaj nekatere, zmotila priprava razpisa za direktorsko mesto. Namreč le-ta ni zahteval predložitve programa dela.

Da je to skrajno nenavadno za vodilno mesto v javni službi, je izpostavil tudi Mitja Gorenak, predsednik upravnega odbora UM: “Nisem še zasledil javnega razpisa, kjer program dela za vodenje neke organizacijske enote, ki ni ravno majhna, ne bi bil obvezen. Njegovi celotni izjavi na senatu, pa lahko prisluhnete spodaj.

Na omenjeno se je odzvala glavna tajnica Mojca Tancer Verboten: “Sama sem s področja delovnega prava, izvoljena s področja delovnega prava, docentka za to področje. Program dela ni bil zahtevan ne v letu 2019, ne pri razpisu ravnateljice Univerzitetne knjižnice, zato ker niso predvideni programi dela za to področje, ker gre za izpolnjevanje strategije ciljev, programov dela UM, ne Študentskih domov UM.” Njena celotna izjava pa na ogled spodaj.

Zanimivo pa je dejstvo, da je v vseh razpisih – torej za ravnateljico Univerzitetne knjižnice Maribor (UKM), ter v vsaj dveh zadnjih razpisih za dekana iz letošnjega leta, zahtevana vizija oz. program dela. Je glavna tajnica v odgovoru zavajala, ali morebiti ni poznala vsebine razpisa za ravnateljico za Univerzitetno knjižnico? Sama je namreč izpostavila ravno ta primer, kot primer razpisa, kjer ni bil zahtevan program dela. To pa ne drži.

Rektor je senatorjem povedal tudi, da v kolikor bi bil program dela zahtevan, bi pogoj izpolnjevala le ena oseba, in sicer Maja Krajnc Ružič. Vprašali smo jo, zakaj je program dela priložila: “Program dela sem oddala iz dveh razlogov: v razgovoru, ki sem ga pred nekaj časa imela z rektorjem UM mi je bilo povedano, da bo njegov izbor direktorja ŠD odvisen od programa dela, to je prvi razlog in hkrati tudi drugi, saj se z njim strinjam. Zato sem oddala program dela, čeprav ga sam razpis ni zahteval, enako kot sem to storila leta 2019.”

Je pa rektor Zdravko Kačič po burni debati, ki za senat UM ni značilna, vse še opozoril, da je njegova beseda tista, ki je zadnja. S tem pa med vrsticami povedal, da konec konec njihovo mnenje ni pomembno: “Na koncu je pristojnost imenovanja na strani rektorja.” Njegova izjava, v kateri, ga ob navajanju dejstven popravi glavna tajnica, pa v celoti na ogled spodaj.

Druge novice

Comment

  • Vsi razocarani

    29 novembra, 2023

    To je prava slika UM. Naj se javnost seznani, da UM ne vodi Kačič temveč gospa Tancer, ki si seveda sedaj išče nov stolček. Gospa Tancer ni strokovnjak iz delovnega prava, kot se predstavlja. Je kemik in v akademskih vodah se to ve, da preskok iz kemika v pravnika ni mogoč, razen če se pišeš Tancer. Nesposobna oseba.
    Gospod rektor pa je navadna marioneta. Podpisuje odpovedi najboljšim iz UM, vse po direktivi gospe Tancer. Torej je brez hrbtenice, brez jaza, brez znanja in brez obraza, kaj šele brez j….
    Odpustil je mag Babič iz UM, prof. Brezočnika PF, prof Kovačiča, FGPA, Lorenčiča Um in še in še. Pa se sploh zaveda kaj je naredil? Kake socialne probleme vsem navedenim? Kakšno škodo UM s sodnimi postopki? Kje je ugled UM? To kaže na rating UM na svetovni lestvici top 1000…
    Rektor, veliko škodo ste naredili vsem zaposlenim na UM predvsem pa odpuščenim. Sram vas naj bo. Gospa Tancer, vi pa si kupite ogledalo in se poglejte vanj avam svetujem od daleč, kdr bo počilo…

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.